vrijdag 8 juli 2011

Vakantie

De kinderen hadden het al een tijdje, nu mogen wij ouders er ook van genieten; vakantie.
Wij hebben vakantie sinds maandag. Eerst hebben we gewoon het weekend gehouden zoals wij dat gewend zijn en voelde het nog niet echt als vakantie. Nu wel. Nu ik dit schrijf is eigenlijk de eerste week vakantie al weer afgelopen, maar we genieten nog na van de eerste dagen. We gaan niet echt op vakanite dit jaar. Dit heeft 2 belangrijke redenen;  Afgelopen winter hebben we een huis gekocht, dus het voelt nog als vakantie in eigen achtertuin.  Een ander is wel dat de leeftijden en de leefstijlen van de kinderen erg ver uit elkaar liggen. Een kind is zelf heel ondernemend en heeft haar 3e reis er al op zitten deze zomer. Zij is nu weer aan het werk (s'avonds). De oudste 2 jongens zijn nu ook aan het werk. De een deze week snachts en de ander overdag. Blijft de jongste, 14 jaar. Hij zou dan voor het eerst zonder zijn zus en met ons, 2 volwassenen,  samen op vakantie gaan. Dat ziet hij ook niet echt zitten.Dus gaan we niet "op" vakantie.

Natuurlijk staan er wel enkele dagjes uit in de planning. zo heb ik 4 vrijkaartjes klaarliggen zodat ze er met zijn vieren heen kunnen, en blijven wij lekker thuis. Het kan zo gaan, maar misschien ook weer anders. We hebben 4 kaartjes liggen en we zien wel wie daar gebruik van willen maken. Ook willen we een dagje met ze naar Movieworld in Duitsland. Wel een dure grap, maar we denken dat dit pretpark wel bij ze past.

Afgelopen dinsdag hebben we al echt een dagje vakantie gevierd. We mochten met een vriend van ons met de boot mee. Met de Bofkont.  We hadden wel eerst wat overredingskracht nodig om de jongste mee te krijgen. Hij dacht dat het echt een uitstapje van ons tweetjes zou zijn, dan wilde hij ons niet in de weg zitten. Gelukkig is hij wel meegegaan. We konden aan hem zien dat ook hij ervan genoot. We hadden heerlijk weer.


Echt zeilen konden we niet, daar was te weinig wind voor. Maar we hebben 1x flinke golfslag gehad, daardoor ontdekte ik  dat ik toch niet echt een zeiler ben. Manlief wil nog wel een keertje mee om echt te zeilen.

Bij een tussenstop meerden we aan op een eilandje in het Veluwemeer. Daar zaten we te genieten van de rustige omgeving, de zon, het water, met een plastic bekertje oploskoffie, zittend in het gras. Meer heb je dan ook niet nodig.We konden dan ook instemmen toen de vriend van ons zei dat het mooiste dingen waar je van kunt genieten gratis zijn. Niet goedkoop, wel gratis.
Eigenlijk doen we dat veel te weinig; Genieten van de natuur die God ons geeft.  O, ik weet wel, die eilanden waar we op geweest zijn is door mensen aangelegd. Maar mensen kunnen het gras en de bloemen niet laten groeien en bloeien. De kansen die we krijgen om ervan te genieten gebruiken we eigenlijk veel te weinig. Gelukkig hebben we nog 2 weken vakantie. (al kan het genieten altijd, soms zelfs tijdens het werk.)

1 opmerking:

  1. Zie je wel, je kunt echt wel genieten als je niet op vakantie gaat. Met de boot uit varen lijkt me heel leuk. En koffie drinken in het gras en lekker over het water staren zou voor mij genoeg zijn. Vorig jaar zijn we een midweek geweest. Dit jaar gaan we twee weken. Maar ik heb eigenlijk stiekem altijd een beetje heimwee.
    Leuke blog. En mooie foto van die boot.

    BeantwoordenVerwijderen