woensdag 16 november 2011

Abraham                                                          Manlief heeft Abraham gezien.

Hij is er niet van geschrokken en zijn broers hadden al gezegd dat 50 worden geen zeer zou doen. Dat deed het ook niet. We hebben twee (!) heel gezellige dagen gehad.


De Abrahampop hadden we gehuurd van de kringloopwinkel, de rest is door een van de jongens versierd. Op zondag kwam er veel visite en op maandag, zijn eigenlijke verjaardag. De woonkamer moest helemaal verbouwd worden om alle vistie een zitplaats te bieden. Op zondag heeft hij de das 50jaar  gedragen, maar ook een van een dochter gekregen button van I'm 49.We hebben nog nooit zoveel visite bij elkaar gehad op een verjaardag. En nog hebben we drinken en hartige hapjes over. Hiervoor zijn wel liefhebbers die het willen helpen opmaken. Het gebak was wat aan de krappe kant en zoonlief heeft gauw nog bij de super om  de hoek gebak bij gehaald. Twee appeltaarten had ik zelf gebakken, de rest van het gebak niet. Dat werd iets teveel werk.  Hij is ook goed verwend met cadeautjes. Een paar cadeautjes wil ik hier wel noemen want misschien heb jij er een leuk idee aan als er iemand 50 wordt.;

Mijn man is gek op stroopwafels. Die kreeg hij dan ook, met een aangepast etiketje; Oma's extra zachte mummelkoekjes, volgens origineel oud-Hollands recept. Een weldaad voor de ouderen onder ons.

Een enveloppe met daarop de tekst; Rekenoefening voor senioren. Hierin zaten flink wat stuivers.

Een fles wijn met het etiket; Abraham 50 jaar. Voor de wijze man die weet waar hij de mosterd haalt.

Een stropdas of button met daarop zijn leeftijd. 49 op zondag, 50 op maandag.

Seniorenpepermunt, een doosje King pepermuntrollen.

Een krentenbrood van een meter.

Op dinsdag moest er weer gewoon gewerkt worden. Maar ja, na zo'n verjaardag begint je werk niet echt gewoon. Twee zoons hadden samen met collega's van het werk de vrachtwagen waar manlief op rijdt versierd, compleet met slingers, het bekende verkeersbord 50, en ballonnen. Alle slingers zijn nu opgeruimd en worden bewaard voor als er iemand in onze omgeving 50 wordt. Weggooien kan altijd nog. Er is nu nog 1 stukje schwartzwalder taart over en daar ga ik nu van genieten. Daarna moet ik mezelf maar eens onder handen nemen, anders groei ik dicht.

2 opmerkingen:

  1. Nogmaals gefeliciteerd! Jullie hebben er een gezellige boel van gemaakt! Leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd. Wat leuk moet dat geweest zijn. Dankzij de foto's hou je de herinnering aan deze dag levend.

    BeantwoordenVerwijderen