woensdag 23 november 2011

Nieuwe Oude schoenen

Heerlijk zitten ze, mijn nieuwe oude schoenen! Mijn vorige paar schoenen van dit merk en type had ik weggegooid omdat de zool doorgesleten was, terwijl de bovenkant er eigenlijk nog goed uit zag. Maar ja, de zolen waren door en ik wilde geen natte voeten. Dus weggegooid. En spijt.

Later heb ik deze zelfde schoenen weer gekocht omdat ze zo heerlijk zitten. Nu waren weer de zolen aan het doorslijten. Nu heb ik ze maar naar de schoenmaker gebracht om ze te laten zolen. Tja, zei hij, dat moet wel over de hele zool. Dat kost je 35,-. Poeh! Ik heb ik weet niet hoe lang in de winkel getwijfeld wat ik nou zou doen.
Maar ja, deze schoenen worden niet goedkoper, ook niet in de opruiming. Het binnenwerk en de bovenkant van de schoen waren nog echt goed, dus toch maar gedaan. Deze schoenen nieuw kopen kost me minstens het dubbele. Ik blijf het veel geld vinden, maar het resultaat ziet er goed uit. Volgens de schoenmaker waren deze nieuw aangezette zolen sterker dan de originele.

Wat kan een mens dubben over een paar schoenzolen - de kosten daarvan.

2 opmerkingen:

  1. Toch goed dat je ze hebt laten verzolen. Zo heb je weer fijne ingelopen schoenen, tóch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een nieuwe rits in mijn laarzen laten zetten. ook heel duur. Maar ze lopen lekker en ik weet wat ik heb. Eh ... ik wil daarmee zeggen dat ik je gevoel snap.

    BeantwoordenVerwijderen