maandag 19 december 2011

Kerst menukaarten

Wat kan een mens een hoop frustratie en irritatie oplopen als machines niet doen wat ze gevraagd wordt!

Tot en met vorig jaar werden de menukaarten in het verzorgingshuis steevast door de activiteitenbegeleiding geknutseld. Ik schrijf expres geknutseld, omdat er veel handwerk in zat. Tijdens een overleg met meerdere disciplines is afgesproken dat dit nu per computer zou gebeuren. Omdat ik dat prusten op de pc wel leuk vind,bood ik dit aan om te doen. Ik had ook al een idee om het dessin van het tafelkleed op de menukaart te verwerken. Zo gezegd zo gedaan dacht ik. Dat moet niet zo lang hoeven duren, zeker niet in vergelijking met handwerk.
Wat viel dat tegen! Eerst kreeg ik het niet voor elkaar om mijn ontwerp op A4 formaat om te keren en om te zetten naar een A5 formaat. Dagenlang mee geruzied omdat ik thuis een andere versie gebruik als op het werk. De vaste receptioniste was vrij vandaag, en ook bij de vaklui van de computers kreeg ik geen hulp wegens onderbezetting. Gelukkig liep er nog iemand rond waarvan ik weet dat zij ook handig is op pc en zij wees me op publisher. Ik had daar nog nooit mee gewerkt, dus nooit aan gedacht. toen was het verdere ontwerpen een fluitje van een cent....of twee.

Toen het printen zelf. Een ware bron van frustratie en ergernis. Het roomkleurige karton liep geregeld vast, of er kwam weer "een zuster" die er tussendoor moest, of er op afstand iets tussendoor gooide. De printer staat op 1 centrale plaats en iedereen kan op afstand iets afdrukken. Ook ik moest een afstandje lopen om vanuit pc bij de printer te komen. Dus gebeurde het nogal eens dat ik onderweg was en er een ander om mijn karton printte. Weg karton. En er was maar net genoeg.
Op een gegeven moment wilde het helemaal niet meer en moest ik elk vel stuktrekken omdat het was vastgelopen.
Met een flink tekort aan menukaarten is het uiteindelijk gelukt. Maar het voelt niet voldaan.
(De kaarten die wel gelukt zijn, zijn wel mooi geworden en ik heb geleerd om ook naar het programma publisher tie kijken als ik iets wil. Ook weet ik nu beter hoe de kleuren en zwartwitprinter in elkaar steken.)

2 opmerkingen:

  1. Wat een frustraties! Maar.....het resultaat mag er zijn, hoor!
    Groetjes,
    Thara

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balen dat het zo moeizaam liep, maar ik vind de kaart wel prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen