maandag 5 december 2011

Sinterklaas

De wasmachine draait, de vaatwasser staat aan en de broodbakmachine. Nu alle machines draaien heb ik even tijd om even te vertellen hoe het Sinterklaasfeestje was.

Sinterklaas is gevierd.
Met  pakjes,gevulde speculaas, chocolade kruidnootjes (heerlijk!) en banketstaaf. Manlief had van zijn werk een banketstaaf gekregen dus die is gelijk die avond uitgeprobeerd. En ja, die smaakte naar meer.
dit jaar waren de surprises en gedichten niet verplicht. Surprises zijn er dan ook niet gemaakt dit jaar. Gedichten gelukkig nog wel. Zeker de vriend van dochter heeft zich goed ingezet en een heel persoonlijk gedicht gemaakt. Eentje waarvan je zeker weet dat hij daar echt wel even voor is gaan zitten. Leuk!  Zowiezo is het voor hem denk ik het leukst dat hij haar heeft getrokken voor Sinterklaas. We hebben dit gedaan via de site lootjetrekken.nl. Dit kon dan via internet, zodat je niet eerst de hele club  bij elkaar hoefde te roepen,  en je kon ook anoniem een vraag stellen aan degene die je had getrokken. Vooral dat laatste vond ik wel handig en heb ik ook gebruikt.

Manlief moest om zijn cadeautje te vinden eerst nog aan het werk; een woordzoeker oplossen die speciaal voor hem was gemaakt. Hierin stonden dan allerlei woorden die op hem slaan. Uit de overgebleven letters kon  hij opmaken dat hij naar het kippenhok moest om zijn cadeautje op te halen. Om de puzzel te maken is een speciale website. Gewoon opzoeken via woordzoeker maken. Ik heb gelijk gevraagd waar die was, zodat ik die ook kan gebruiken voor mijn werk.
In het kippenhok vond hij dit cadeautje;
Een puzzel van Jan van Haasteren. de bruiloft. Manlief is gek op deze puzzels. De tekenaar heeft dan ook heel veel grapjes in de tekening verwerkt.
En ik ga sokken leren breien.

Dit boekje heb ik gevraagd en gekregen. Manlief heeft graag handgebreide sokken. Nu doet zijn moeder dit nog voor ons, maar ik wil het zelf ook wel graag leren.Ik ben benieuwd. Ik moet alleen nog even op zoek naar zo'n setje van 4 naalden en sokkenwol. Ik maak denk ik eerst maar een paar voor mijzelf, dat is een klein maatje en als het nog niet zo goed is gegaan geeft dat niet. Sokken breien heb ik nog nooit geleerd. Een trui of zo breien gaat prima, en iets haken nog beter. Maar ja, gehaakte sokken is geen succes.
De vaatwasser piept en is klaar met zijn werk, dus kan ik ook weer aan het werk. De wasmachine zal zo ook wel klaar zijn met zijn werk.

2 opmerkingen:

  1. Zo, jij kunt aan de slag! Heeft je man straks heerlijk warme voeten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naalden en sokkenwol vind je bij oa Wolhalla (www.wolhalla.nl) maar pas op ..sokken breien is verslavend (is mijn en met mij van velen de ervaring )

    BeantwoordenVerwijderen