woensdag 18 januari 2012

Dakkapel

De dakkapel heeft gelekt!
Er zijn intussen 2 experts bij geweest om ernaar te kijken wat eraan gedaan kan en moet worden. De offertes zijn nog niet binnen, dus daar kan ik nog niks over vertellen. Wel geven ze allebei aan dat het niet iets is van even een coating over het zink smeren. Er komt heel wat meer bij kijken.

We hadden in de planning om komende zomer boven dubbel glas aan te laten brengen. Dit kost ons nu geld, maar levert naar verwachting elk jaar een beetje gasbesparing en veel comfort op. . .hopen we. Beneden zit al wel dubbel glas, maar dat is merken we, waarschijnlijk thermopane van het allereerste uur. als de wind deze hoek op staat voelen we het nog tochten. Maar dat moet toch nog maar even een paar jaar wachten.
Dit jaar eerst boven dubbel glas. Daar komt dus de dakkapel bij aan kosten. En een hoop gedoe en werk.

Zaterdagmorgen komt er ook iemand ons helpen; Een waterleidingpijpje onder de wastafel is erg slecht geworden en is niet meer waterdicht. Dit pijpje zit voor een deel (groot of klein?) ingemetseld in graniet. Zaterdagmorgen 9 uur is hij er en begint dan te hakken en boren. We zijn heel benieuwd wat daar weer uit tevoorschijn komt. De waterleiding moet er dan af en als die er toch af moet kunnen we er misschien gelijk andere kranen op zetten.
Vanmiddag ga ik eens kijken naar wastafelkranen die kunnen zwenken. Nu hebben we vaste kranen waarvan het water zo rechtstreeks het putje inloopt. Maakt een hoop herrie en je kunt niks met dat water of je moet met bekertjes gaan prutsen.


Zoiets als dit lijkt mij leuk.
Het leukst lijke mij die antiek-look kranen, maar ik heb al wel door dat die minstens 3x zo duur zijn dan gewone kranen. Dan komt er dus een gewone kraan op.
Zoiets zal t wel worden.  Ook niet verkeerd; Deze kraan zwenkt wel. Ik heb me afgevraagd of ik wel geld uit wil geven om een kraan te laten draaien/ zwenken. Is me t geld wel waard? Maar die kraan zit daar waarschijnlijk nog wel 10 jaar, en 10 jaar gebruiksgemak. Dus die kraan komt er toch maar.

1 opmerking:

  1. Goede overweging Hannie! Is wel even een investering maar daar heb je dan ook 10 jaar plezier van, beter dan 10 jaar spijt hebben toch? Heb je een fijne aannemer? Zelf laten wij ook het een en ander verbouwen, we hebben nu écht een fijne aannemer ( deze voor geïnteresseerde www.aannemersbedrijf-post.nl). De vorige maakt er maar een potje van zeg! Ben benieuwd naar het resultaat hoor!

    BeantwoordenVerwijderen