donderdag 5 januari 2012

Leren sokken breien.


Het leek me niet zo heel moeilijk om te leren sokken breien. Maar wat valt dat tegen. Ik blijf ruzie houden met die 4 breinaalden. Ik krijg het niet voor elkaar om de breinaalden zo te houden dat die andere 2 naalden niet in de weg zitten. Het leek zo makkelijk in dat boekje.


De techniek lijkt ook niet zo moeilijk, maar ze vertellen niet hoe ik die breinaalden moet houden. Ik ga toch maar eens op zoek naar een rondbreinaaldje. Misschien lukt het dan beter. Ik zal niet de hele sok met een rondbreinaald kunnen doen, maar het grootste deel ervan toch wel? (hoop ik).
Ondertussen blijf ik braaf oefenen en ruziemaken met die 4 naalden.

En ik kan natuurlijk eens de modernste techniek gebruiken om het te leren; Ik kijk eens op internet, of er op Youtube een instructiefilmpje staat over sokken breien. Ga ik doen! Je hoort nog of ik wat gevonden heb.

3 opmerkingen:

 1. Succes, die kleurtjessokken zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is leuk om te zien hoe iemand dat kan. Het is niet iets voor mij (ik heb er geen geduld voor :)) en vind zoveel andere dingen leuk.
  Succes ermee..ben benieuwd hoe ze worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op You Tube staan diverse filmpjes over sokken breien. Ik heb me er nog nooit aan gewaagd, maar het staat nog wel op mijn lijstje om een keer te doen. Ben zeer benieuwd hoe je sokken worden, dus hou ons op de hoogte :-)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen