vrijdag 13 januari 2012

Sokken en sneeuwklokjes

Gisteravond heb ik mijn eerste hiel gebreid. Tjonge wat een wereldnieuws. En toch voelde t wel lekker toen ik in bed stapte, dat t me gelukt was. Ik ben flink aan t prutsen geweest. Eerst vanuit een wel eens eerder genoemd boekje, maar dat lukte niet goed. Toen maar eens gezocht op Youtube. Hele verhalen gehoord en gezien over sokken breien, en over sokken breiende oma's maar niet wat ik zocht. O, ja, er waren wel voorbeelden van  hoe je een hiel moest breien, maar dat was net weer een andere methode als die ik wilde leren.


Gisteravond was manlief een avond weg en had ik het rijk alleen beneden omdat de jongens boven op hun kamer waren. Na het journaal heb ik de tv uitgezet en ben gaan breien. Moet ik vaker doen merk ik, verstand op nul en lekker breien. Lekker ontspannend. (En t levert op termijn ook nog wat op; een paar sokken.)

Ik heb me alleen laten vertellen dat ik de verkeerde wol gebruik? Ik had echte sokkenwol moeten kopen; die is versterkt  met iets tegen slijten. Ik heb nu twee bollen van de wibra, 30 % wol en 70 % acryl. nou ja, ik merkt het wel. Als ik nog even doorbrei heb ik ze tochnog af voor het kouder wordt.

Inmiddels heb ik wel geleerd om met 4 pennen te breien, maar ik ga toch op zoek naar een rondbreinaaldje, dan hoef ik niet elke 20 steken van naald te wisselen. Iemand ervaring met sokken breien op een rondbreinaald?

Vanmorgen heb ik een flink stuk met de hond door het bos gewandeld. T is wat kouder, maar zonnig en voelde wel prettig. Kwam ook doordat we nu wel eens stevig door konden lopen. Zo vaak snuffelt ze aan elk polletje en sta ik te wachten. als ik dan tussen die grote, eeuwenoude beuken en eiken loop vergeet je bijna naar de kleine dingetjes inhet bos te kijken. De eerste lentebodes zijn er echt al wel.Iets om ook eens te doen voor het onaangenaam koud wordt?
Zou het wel onaangenaam koud worden?

3 opmerkingen:

 1. O, sokken breien staat ook nog op mijn ellenlange lijst van dingen die ik wil doen... Die sok van jou ziet er trouwens wel heel goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik brei sokken, en ik brei op 5 korte pennen, ik vind dat lekkerder breien dan die nogal lange pennen. De pennen zijn ca. 20 cm lang, en degene die het allerfijnst breien zijn die van bamboe! Iedereen vraag altijd of ik met sateprikkers aan het breien ben.... zucht. Ik ben zelfs verslaafd aan eigen breiwerk, gekochte sokken vind ik niet meer zo lekker warm zitten. Ik gebruik graag Fabel, van drops design (www.garnstudio.com) of wol van Regia, en het liefst de wol die uitzich zelf strepen geeft.
  Succes met breien, ik probeer nu allerlei dingen af te ronden voor ik aan iets nieuws begin. En ik leer kantklossen, ook erg leuk en dat stond ook al een tijdje op mijn lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sokken breien...ik zag er tegen op..ben er inmiddels aan verslaafd :-)

  BeantwoordenVerwijderen