woensdag 29 februari 2012

eind van de maand

t Is eind van de maand. Deze maand is er behoorlijk meer uitgegaan dan er ingekomen is. Balen.

Er is zowiezo een behoorlijk verschil in "inkomen"doordat we vorig jaar meer terugkregen van de belasting door de meer aftrekposten in verband met de aankoop van het huis. Er is een voorraadje kortingstreinkaartjes aangeschaft, een uitje van vader en zoon met een dineetje, 3  truien voor mezelf, en wat dingetjes voor in huis. Ik denk dat ik daarin wat strenger moet wezen.

In de kosten voor levensmiddelen kan t niet liggen. De maand februari was niet zo lang, maar we hebben hieraan toch nog maar 385.- uitegeven. Voor 5 personen, : door 4 weken (februari) = 96.- per week.
Bah. Bah.
Maar goed, nu kan ik blijven hangen in dat balen, maar ik kan ook de kosten bekijken die ik volgende maand niet meer heb. Internet en telefoon zijn in februari van 2 maanden betaald, de ene maand vroeg, de andere maand laat. Bovendien sta ik niet gelijk rood als er eens meer uitgegeven wordt dan er binnenkomt. Een heel belangrijk iets. De ene maand hou je over, de andere maand niet.
Laat nou  net zoonlief binnenkomen met de mededeling dat hij in april met school naar Osnabruck gaat, kosten 25,-.. . . . . . .

Gisteren is de WOZ beschikking gekomen. Vorig jaar was het huis veel hoger getaxeerd dan dat wat bij ervoor betaalden. Ik had me voorgenomen dat ik bezwaar zou gaan maken als dat verschil nog zo groot zou zijn. Dat hoeft niet. De beschikking WOZ is ongeveer gelijk aan de verkoop waarde. Daarin hoef ik dus geen actie te ondernemen. Welke berekeningen waren nou ook alweer op basis van de WOZ waarde van het huis?

Het plaatje van deze vogel staat hier niet zomaar, verwijst naar iets;
                                                                    Matt. 6: 25 - 34.

1 opmerking: