woensdag 28 maart 2012

Verfproblemen

Ik had al verteld dat we zouden gaan schilderen. De eerste ramen voor het dubbel glas zijn dinsdag geplaatst. Hierdoor zijn we ook maar gaan schilderen, dat moet dan toch. en als je toch moet, dan maar alles.

Tijdens het bidden voor het warme eten wordt er regelmatig gedankt voor de veilige thuiskomst van iedereen. Als je dagelijks op de weg zit, weet je dat dit niet vanzelfsprekend is. Dinsdagavond hebben we, s'avond in bed, ook gedankt voor de bescherming in huis. Tijdens het glas viel er een stukje glas naar benenden. Ik had dat net opgeveegd omdat hier ook een hond losloopt, kreeg ik een "soort seintje" dat ik daar weg moest. Op het moment dat ik daar wegliep zeilde er nog een flink stuk raam naar beneden! Hoe het precies komt en hoe het gegaan is, weten we nog niet. De man die op de ladder stond, is op de ladder blijven staan en het glas schampte alleen zijn heup. Het glas zeilde over hem heen naar beneden. De hele tuin lag bezaaid met glas. Nu kun je gaan mopperen dat er overal glas lag en je niet meer zo snel op kunt schieten, maar wij allemaal waren vooral dankbaar dat t zo goed afliep. Die dag zijn alle vaste ramen voor dubbel glas op de eerste etage geplaatst.

De draairamen hebben we vanmorgen bij de timmerfabriek opgehaald om alvast een keertje voor te schilderen. Dat is  nu makkelijker verven dan als de draairamen in het kozijn zitten. Maar tjonge wat deed die verf gek! Een klussenhulpboek erbij gepakt. Sta ik al teveel in de zon te verven? Verf ik te dik? Verf ik te lang door? Is t iets over wat ik wel eens gehoord heb dat verf op waterbasis en verf op andere basis elkaar bijt? Maar ja, daar las ik niets over in het boek.

Het lijkt wel een komkommer, de schilder noemt het sinaasappeleffect.
Zo zien onze ramen er uit na het verven. Klopt toch niet?

Na lang door modderen en de hele dag sjacherijnen toch maar eens de verffabrikant gebeld. We moesten t maar eens proberen om het eerst in de grondlak te zetten van het merk zelf. als dat niet zou helpen, konden we gerust weer bellen, dan moet er iets anders gebeuren. De grondlak doet precies hetzelfde.
We zijn nu maar gestopt met verven.

Ondertussen hadden we ook de man gebeld die bij ons het glas plaatst voor advies. Vanavond nog komt er een vakschilder langs. Misschien dat hij iets weet? Anders morgen de verffabrikant weer bellen. Het schijnt tegenwoordig een bekend probleem te zijn.
Het plaatsen van de draairamen is nu maar uitgesteld tot maandag. Hebben we iets meer tijd. Alles zal wel overnieuw moeten. man en zoon hadden vandaag iets meer mazzel met verven. zij hebben de bovenverdieping aan de voorkant in de grondverf kunnen zetten en een raam aan de achterkant.
Morgen maar weer schuren.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben geen deskundige, maar kan het zijn dat de ondergrond vet was ? Ontvetten doe je met ammonia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben heel benieuwd wat de vakman er van zei: misschien heb ik er voor een volgende keer ook wat aan (heb een wandje in de kamer die er ongeveer zo uit ziet)
    Groet, WG

    BeantwoordenVerwijderen