zaterdag 7 april 2012

Blogles? en; Op blijven letten tijdens boodschappen doen.

Blogles?
Het bloggen, het vertellen en laten zien van allerlei dingen, vind ik leuk om te doen.  Dingen uit het dagelijks leven, het gezinsleven, gebeurtenissen vanuit mijn werk, de diepere dingen des levens, kleinere en grotere geldzaken, kortom;  over alles.

Ik vind het ook leuk om die van anderen te lezen.

Maar hoe doen jullie sommige dingen?  Hoe plaatsen jullie een link, zonder de hele link zelf in je tekst te zetten? Hoe laat je zien welk boek je goed vindt, zonder er gelijk eenhele blog aan te wijden?
Hoe verander je de blog van vormgeving en zo?
Vaak is het gewoon een kwestie van uitproberen, weet ik wel, maar niet alle uitgeprobeer wat ik tot nu toe gedaan heb is gelukt zoals ik wilde. En ik vind de uitleg van de site zelf niet altijd even duidelijk. Maar misschien gun ik me de tijd niet voldoende om het uit te vogelen?

Op blijven letten tijdens boodschappen doen.
Deze week is het bewijs weer eens geleverd dat het blijft lonen om op te letten tijdens het boodschappen doen.
Neem nou bloemkool; Deze week bij de jumbo voor 0,99, bij de andere supers zag ik prijzen van 1,39 tot 1,69 per stuk. (afmeting bloemkool ongeveer gelijk.)
  
Of een kilo bananen 0,99 bij de Albert Heijn. bij de andere supers zag ik prijzen van 1,59 tot 1,79 per kilo. Als ik dit zo bij elkaar zet, lijkt het maar een schijntje verschil, maar bij meerdere boodschappen tegelijk en voor een groter gezin, scheelt het toch flink. Kun je echt veel minder uitgeven aan je wekelijkse boodschappen.

Heb ik wel de luxe dat alle supers dicht bij elkaar liggen en het goed te fietsen is. Als je bij elke super apart, met de auto zou moeten en ook nog eens parkeergeld moet betalen, helpt het niet veel meer.Vanmiddag was ik even naar de bloemist voor een paasstukje halen voor mijn moeder. Ik denk dat ik dat toch niet zo slim heb aangepakt. De paasbakjes stelden eigenlijk niet zo heel veel voor. Ik had echt zoiets van dat kan ik zelf ook en ik had de spullen er ook wel voor. Had, want ik heb mijn paasdecoratiespul op mijn werk neergelegd. Dan kon het daar gebruikt worden. Nu had ik zelf op zaterdagmiddag niks meer in huis. En de paasbakjes in de winkel viel toch wel wat tegen. Ik heb toch wel wat leuks gevonden, maar met meer voldoening had ik denk ik, zelf iets gemaakt.
En als ik aan de ontvanger denk, had die dat ook wel gewaardeerd denk ik.
Voor mijzelf heb ik dus ook geen lentebakje of paasbakje gemaakt.

1 opmerking:

  1. Wij hadden donderdag een workshop van de kerk: we hebben een paasei gemaakt. Half piepschuim ei, omwikkeld met mos. Stuk oasis erin. Daarna opvullen met buxus en conifeer en daartussen heb ik witte ranonkeltjes en kwarteleitjes gestopt. Het resultaat mag er zijn!
    Maar ook zonder paasbakje kun je een fijne pasen hebben en dat wens ik je dan ook toe!

    BeantwoordenVerwijderen