vrijdag 20 april 2012

Wasbolletje, maatschepje. Allebei te groot.

Ik ben een tijdje terug toch weer overgestapt op de waspoeders in plaats van flessen vloeibaar wasmiddel. Liever nog had ik van die wasmiddeltabletten gekocht, maar die zie ik niet meer in de winkels. Ik ben weer terug gegaan op het waspoeder en hoop dat ik zo minder stankoverlast vanuit mijn wasmachine krijg. Ik ben ook overgestapt omdat ik die vele flessen bij het afval een beetje zat ben.
Ik heb alleen nergens meer van die waspoedermaatschepjes dus die moest ik nog opnieuw aanvragen bij de fabrikant.

Die maatschepjes heb ik inmiddels ontvangen, maar wat een joekels! Ik woon in een streek met zacht water. Als mijn was niet al te vuil is, heb ik voldoende aan 60 ml waspoeder. In de maatschepjes die ik toegestuurd heb gekregen is dat maar een bodempje. Dan is het gevaar heel groot dat je er veel te veel in gaat doen. Meer dan nodig is. Is dat de nieuwe verkooptechniek? Er wordt dan meer waspoeder verbruikt en gekocht.

Vanmorgen opende ik een nieuw gekochte fles wasverzachter en wat blijkt? Ook hier is de dop langer en hoef ik er eigenlijk maar de helft in te doen. Ook hier weer het gevaar van er meer in doen dan nodig. (Gauw die lege fles weer uit de vuilnisbak vissen als die nog niet al te vies is geworden. gebruik ik die dop nog wel even.) Toch maar eens kijken wat ik nu als maatschepjes kan gaan gebruiken. Deze joekels zijn ook zo groot dat ze niet goed in de doos passen.

Andersom werkt het natuurlijk ook; Een grote voordeelfles doucheschuim giet ik al jaren over in kleinere flesjes doucheschuim. Dat werkt vanzelf zuiniger en je hoeft niet met zo'n joekel van een fles onder de douche. Ook gebruik ik een voordeelfles badschuim om de zeeppomjes na te vullen. Gaat prima.

11 opmerkingen:

 1. Misschien nog een leuke tip: Junior gebruikte tot voor kort veel te veel shampoo. Nu gieten we de shampoo over in een oud handpompflesje, en 1 keer pompen is precies genoeg voor 1 keer wassen. Scheelt aanzienlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog een tip: je kunt met de helft toe van de aangegeven hoeveelheid wasmiddel. Wordt je was ook nog prima schoon. Zelf heb ik in het schepje een streep gezet tot hoever het gevuld moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De wastabletten geven teveel waspoeder volgens de monteur van de wasmachine. Even bij Xenos een koffieschepje kopen.
  Ik gebruik 1 schepje per was. Meer dan genoeg.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik een roestvrijstalen koffieschepje, gekocht bij Blokker. 1 schepje is voldoende

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede tip, ik ga voor njet buile was, minder wasmiddel vloeibaar Lidl gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog een tip, gebruik nog minder wasmiddel en vul een met azijn. Ook dan wordt je was prima schoon.
  PS Dit schijnt ook te helpen tegen de vieze lucht in de wasmachine.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mijn dochter wil maar niet geloven dat de helft van wasmiddel en shampoo en cremespoeling meer dan genoeg is, daarom verdun ik alles met water , zo gebruikt ze veel minder zonder dat ze het weet, het grappige is dat de was net zo schoon is , we besparen een heleboel geld en als extra bonus, zei ze laatst goh mijn haar is veel minder vet de laatste tijd.heb maar niets gezegd over dat verdunnen, want dan gaat ze misschien weer meer gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik het knalroze maatschepje uit de Vanish. Daar kan voldoende in voor een schone was. Verder gebruik ik geen wasverzachter, want ook hier hebben we zacht water. Daar kun je dus echt op besparen.
  En als een wasmachine niet zo fris ruikt: een bekertje soda erin en met een lege trommel op kookwas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. IK gebruik al jaren de helft van wat ze aangeven op de verpakking. van vloeibare zeep gaat je wasmachine verstoppen,vooral als je op lage temperaturen wast.
  1 keer in de maand op 90 of 95 graden alle sopdoeken en dweilen wassen en de machine is ook weer schoon.

  BeantwoordenVerwijderen