dinsdag 29 mei 2012

Plantjes verpoten

Het is een drukke week geweest. De interne verhuizing is nog niet echt afgerond, maar we kunnen wel weer gewoon slapen. Het bed is in elkaar gezet, de nachtkastjes en de 2 boekenkasten. Het is een heel werk geweest. We hebben meubels gekocht met het oog op de toekomst en de hele lange termijn. Ons eerdere bed had manlief al jaaaren geleden tweedehands gekregen, omdat hij toen zonder zat.  De matrassen werden slecht en het bed werd wel erg laag. Nu hebben we een bed waarin je de bodem op verschillende hoogtes kunt vastschroeven. Die hebben we dus flink hoog staan, dat vergemakkelijkt het opstaan. Het oude bed en nachtkastjes wilden we schenken aan een locale hulporganisatie, maar daar kregen we niet op tijd contakt mee. Dus hebben we het hele spul op marktplaats gezet; gratis op te halen. Nog voor de pc weer uit was hadden we al telefoon van een jonge pool die wel interesse had. Hij zou een uurtje later al komen om het bed op te halen. Dat kwam heel goed uit. Tien minuutjes nadat hij weg was kwamen ze al de nieuwe spullen brengen. die advertentie heb ik heel snel weer weggehaald, want we kregen snel veel telefoontjes. Vanavond komen anderen nog een boekenkast halen.

Vanmorgen ben ik eerst druk geweest met de bingoprijzen voor mijn werk. Donderdagmiddag is er een bingomiddag met visprijzen. Die moesten nog wel gekocht en ingepakt worden.  We hebben van alles wat met vis te maken heeft, of er op lijkt. Dat staat klaar en eindelijk kon ik thuis plantjes gaan verpoten. In de afgelopen week was het veel te warm voor die kleine ielige plantjes, dus hebben we ze maar bij elkaar laten staan. De bak werd wel wat te klein, dus nu het iets minder warm is heb ik er weer wat tussenuit geplukt en verpoot. Ook de zonnebloemen die ik van mijn moeder had gekregen zijn verpoot. Kijk maar ma;
Ze staan in de voortuin, vlak naast de nieuwe heg van de buren, zodat ze een beetje windbescherming krijgen van de heg. Als ze groter zijn komen er wel weer nieuwe foto's om ze te laten zien.
Ook heb ik wat andere plantjes verpoot die ik eerder ingezaaid had; rode vlasbloem, nog iets wat ik niet eens meer weet wat het was (kaartje kwijt) en ijsbergsla. Ja ook de ijsbergsla staat hier gewoon tussen de bloemetjes. Ruimte voor een echte moestuin heb ik niet meer.

Vanmiddag heb ik nog wat takken afgezaagd van de grote conifeer achter ons huis. Komende zaterdag gaat deze er helemaal uit.

Dat zal best even vreemd en kaal zijn. Maar ik ben toch wel blij dat t weg gaat. Ik ga maar niet kijken hoe ze dat doen, lijkt mij doodeng, alleen al om naar te kijken. Wat een klus zal dat zijn.

Links vooraan op deze foto zie je ook ons appelboompje staan. Ik zie er geen enkel appeltje ontstaan. Wel jammer. Helemaal niks te oogsten dit jaar. Ik ben dus toch bang dat er een appelboompje bij moet komen om "volgend jaar" wel appels te krijgen. Je hebt 2 bomen nodig voor bevruchting. Op 2 juni gaat dus de conifeer eruit, 2 weken later komt er een nieuwe schutting aan de andere kant. Samen met de nieuwe buren. Dan hebben we geen doorkijk meer en minder zon in de tuin. Wel jammer. Er is dus weer veel werk in t vooruitzicht. Wanneer houdt t op?

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat je altijd bezig blijft... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zal dat een boel ruimte en licht geven als die coniveer weg is! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen