maandag 25 juni 2012

Mussen in mijn moestuin!

Een echte moestuin is het niet, ik zet de ijsbergsla gewoon tussen de bloemetjes. Er staat ijsbergsla naast de rode bes ( nog zonder bessen dit jaar), onder de pioenroos, bij de  grotere appelboom en bij het miniappelboompje en in die ene grote bloempot. Maar zodra ik de sla uit de lange voorkweekbak had verpoot leken de slakken er gek op. Zodra ik me omdraaide was de sla opgegegeten. Ik gaf dus eerst de slakken de schuld en heb slakkenkorrels gestrooid.

Tot op een middag mijn zoon grinnikend naar beneden kwam en me zei maar eens bij het sier-appelboompje te kijken; de mussen eten je sla op. Op de foto staan er maar 3 mussen, maar er zaten er eerst veel meer bij.


Ik ben gek op vogeltjes in mijn tuin, maar die ijsbergsla had ik toch liever zelf opgegeten! Nu ben ik plastic bakjes van het gekochte fruit aan het sparen en die zet ik maar even over de minikropjes sla. Ook heb ik enkele plastic drinkflesjes stukgeknipt en over de sla gezet.  T is geen gezicht, maar ik vind het ook jammer om het maar te laten gebeuren. De mussen mogen mijn oude brood wel hebben, maar meer ook niet.
Ik hoop dat als de sla wat groter gegroeid is, de mussen er toch wel af zullen blijven.  Of toch maar eens gaan uitkijken voor een klein kweekkastje?

2 opmerkingen:

  1. maak een tentje van aardappelnetten met je appelboompje als midden. en maak met wasknijpers vast aan de rand van de pot. een plasticpotje verbrandt je sla als de zon schijnt. gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is inderdaad niet leuk, als de mussen je oogst opeten! Misschien een vogelverschrikker er bij zetten?

    BeantwoordenVerwijderen