zaterdag 23 juni 2012

Prutsen voor spritsen

Ik was op zoek naar een heel ander recept toen ik het recept voor spritsen tegenkwam. tIs zaterdag, dus ik besloot om die te gaan maken. Makkie, leek me.

Maar t is door doorzetten toch nog wel iets geworden, behalve spritsen. Het begon al bij het maken van het deeg. Bleek de bakpoeder op te zijn. (dochter!?) dus alles laten vallen en even naar de winkel, bakpoeder halen. Thuis weer verder gegaan. Het leek me wel wat droog, maar ja, misschien moet dat wel, om die karteltjes in de spritsen te houden? Bij het eerste rondje maken bleek ik al te weinig kracht in de handen te hebben om het deeg uit de spuitzak te krijgen. Ik kreeg hulp. Hij kneep en ik zou der ondjes draaien. Nee, te moeilijk. Grotere spuitmond. Scheutje melk erdoor. Knapte de spuitmond van de spuitzak af. Nog een beetje boter erdoor om het smeuiger te maken? Wéér knapt de spuitmond eraf. Ergernis.  En nog een keerschiet het los. . Het gat in de stof is blijkbaar te groot om de spuitmond vast te houden?
Ik heb t toen nog twee keer geprobeerd, maar die mond knapte er steeds sneller vanaf. Ik merkte ook al snel dat ik de verkeerde oven had voorverwarmd. Ik had beter de grote oven kunnen voorverwarmen. Nu passen er maar een paar op de plaat. Na het bakken bleken de koekjes ook nog eens 2x zo groot en 2x zo dun geworden. Toen heb ik van het resterende deeg maar balletjes gedraaid en er met de appelboor rondjes uitgehaald.
Na het bakken van de plaat met deze koekjes was er niks meer te zien van de rondjes. Kijk maar. Alles tegen elkaar aan en zonder rondjes. Ik heb dus 3 bakplaatjes achter elkaar gebakken. Ze liggen hier op de grote bakplaat om plat af te koelen.
Om sjacherijnig van te worden, zoveel pech had ik vandaag. Zometeen eerst maar een bak koffie, met een koek. Want ze smaken toch wel prima.

Ik geef jullie dit recept maar niet, ik moet eerst weten wat er mis ging. Is het recept mis, de spuitmond kapot,  geen idee. Op internet staan best goede recepten voor spritsen om te bakken. Als je het ook wilt proberen, hou er dan wel rekeing mee dat de koeken echt veel groter worden. Succes ermee en laat mij weten hoe het bij jou goed isgegaan.

3 opmerkingen:

  1. Soms heb je van die dagen...Geniet van je koek, fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tip: Wegwerpspuitzakken van de action! 20 stuks voor nog geen euro. Moet je alleen wel zelf de karteltjes er even inknippen ;) En voor het bakken het spul nog even in de koelkast zetten, zakt het bij mij altijd minder van uit (al heb ik daar meestal heb geduld niet voor) succes ermee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe altijd half roomboter/blue band, en dan worden de koeken niet groter, ik gebruik het basisrecept voor koekjes van Teuni, altijd lekker! groeten Hanna.

    BeantwoordenVerwijderen