vrijdag 15 juni 2012

Zuinige week

Deze week, de week voor de 20e, is de laatste tijd steeds vaker een zuinige week. Er staat niet veel saldo meer op de rekening en rond de 20e komt er weer geld binnen. Geen ramp, want dan val ik toch weer even terug op oude handigheidjes als pannenkoeken bakken, de meestal goed gevulde voorraadkast eens doorspitten, noem maar op. De koelkast mag er dan leger uit zien, maar de voorraadkast is dat zeker niet. Vandaag heb ik me voorgenomen voor vaderdag maar iets lekkers te bakken in plaats van t vlug even te halen. Er staat inmiddels een brood met rozijnen, abrikozen en noten in de broodbakmachine en vanavond eten we pannenkoeken. Kan best; we hebben al de hele week gewoon aardappelen, vlees en groente gegeten. En wie wilde kon ook voldoende fruit eten. Mijn beltegoed opwaarderen en de gerepareerde schoenen ophalen, daar wacht ik wel even mee. Deze maand hebben we ook voor ons doen ook vrij veel geld uitgegeven aan kleding. Kleding waar we lang mee vooruit kunnen, maar waarvan het geld wel deze maand even is opgehoest. Maar omdat het nu al wel een paar keer achter elkaar voorkwam dat het wat krapjes werd in deze week voor de 20e, begin ik toch wel wat te balen.
In zo'n situatie kun je 2 dingen doen; kijken naar de uitgavenkant en kijken naar de inkomenkant.

Dat ben ik dus volop aan het doen. Ik ben aan het kijken naar mijn uitgavenpatroon en kijken waarop bezuinigd kan worden. Ik neus mijkn verzameling bezuinigingstips weer eens door en zal vast het o-ja-effect krijgen. O ja, dat is waar ook, ook wel een goed idee. Weer eens even doen.

Daarnaast ben ik ook aan t kijken hoe we meer inkomen kunnen verwerven. Ja zeggen tegen vragen voor (over-)werk is er één van. Maar die vraag komt niet zo vaak. Dit jaar werk ik minder dan vorig jaar doordat er vanuit het management dingen veranderd zijn.
Ook heb ik spullen op marktplaats gezet die we niet nodig hebben. Vaak blijkt dan als je net iets verkocht hebt aan een wildvreemde, iemand uit je eigen omgeving ook wel interesse had. Daarom laat ik hier nu even wat fotootjes zien van de spullen die ik op marktplaats heb. Je weet mij dan vast wel te vinden als je interesse hebt.
Daarnaast heb ik me al een tijdje geleden ook aangemeld bij Euroclix, en dat begint ook lekker op te tellen. Lang geleden ben ik daar al eens eerder bij geweest en heb daar goeie ervaringen mee, dus dat zal nu ook wel goed komen. Bij euroclix krijg je reclamemails. Bij n klik op de mail ontvang je clix. Natuurlijk ontvang je meer clix als je dan koopt, maar dat hoeft niet. Net als bij de reclamefolders in de brievenbus, je mag naar de winkel om er te kopen, maar het hoeft niet. Deze folders krijg je dan per mail. Wil je er meer van weten, klik dan eens op het plaatje van euroclix op mijn site. Je kunt je dan via mij ook aanmelden om clix te ontvangen. (levert mij ook wat op) Je kunt er sparen voor contant geld of voor artikelen, dat is aan jou.

2 opmerkingen:

  1. Hier net zo hoor...Ik heb net de boodschappen in huis gehaald en er staat nog 30 euro op mijn boodschappenrekening. Volgende week vrijdag krijg ik gelukkig weer mijn salaris. En ik heb de kelderkast vol, de koelkast redelijk vol, maar het voelt niet lekker he?
    Ik kan nu niet even fijn naar de appie fietsen om een uitgebreide mexicaanse maaltijd te maken. Het wordt komende week, aardappels, groente en vlees en pannekoeken haha. Pannetje soep en het is weer vrijdag gelukkig!!
    Succes ermee hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik probeer ook op twee fronten tegelijk te werken: meer inkomen en bezuinigen. Vooral meer inkomen vind ik fijn, want dan kan ik sparen.

    BeantwoordenVerwijderen