woensdag 11 juli 2012

Modelauto's mee naar het werk

Deze vitrinekast staat in onze woonkamer. Er zitten nu wat lege plekken in. Deze auto's heb ik vanmorgen in overleg met manlief meegenomen naar mijn werk. Vanmorgen leidde ik de mannenvereniging in het verzorgingshuis.  Al deze mannen hebben de diagnose alzheimer. Ik val in bij deze groep, kende sommige mannen niet eens bij naam. Gelukkig was er wel een verzorgende bij die de mannen wel kende.

Modelauto's en speelgoedauto's had ik van huis meegenomen, autotijdschriften en op mijn werk maakte ik nog een kaartenset met autologo's. Voor veilig vervoer had ik de meeste autootjes in een washandje gestopt of in een theedoek gewikkeld. die pakte ik dan stuk voor stuk ter  plekke uit. Ik denk doordat ze zien hoe ik ze uitpak, zij er ook heel voorzichtig mee omgingen. Een van de mannen zei al dat hij voorlopig wel zoet zou zijn, "speelde"er voorzichtig mee.
Ik kan wel zeggen dat WE hebben genoten. Zo mooi om die mannen te zien glimmen als ze vertellen over hun eerste auto, hun rijbewijs  en rijervaringen. Gevallen van autopech werden verteld. Er was er maar 1 die zich een bekeuring kon herinneren. ;-)
De bladen werden ook goed bekeken. Mochten van de verzorging ook niet mee naar de afdelingen; als ze hier blijven liggen zijn ze elke keer weer als nieuw en zo verdwijnen ze niet door overijverige medewerkers bij t oud papier.
Ik heb geen foto's van de mannen gemaakt. die zou ik hier zowiezo niet plaatsen. Maar je kunt ook niet zelf actief met iemand in gesprek zijn en ondertussen foto's maken. Ik denk ook niet dat t mij gelukt zou zijn om die glans op foto te krijgen. We kwamen tijd tekort vanmorgen; Het was zo ineens half 12, tijd voor de bewoners om naar boven te gaan voor de boterham.

Ik hoop het nog eens voor elkaar te boksen dat mijn beide mannen thuis een keer een zaterdagmiddag  met de vrachtwagen langs kunnen komen om ritjes te maken met enkele bewoners. De mannen thuis hebben al aangeboden dat zij dit bereid zijn te doen. Nu nog vragen aan hun werkgever en aan de mijne............

Als ik zo thuiskom van mijn  werk, dan loop ik vaak nog lang na te genieten van wat ik "veroorzaakt " heb.

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige ochtend. De foto's van de bewoners zijn helemaal niet nodig. Je voelt ze gewoon genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hannie, leuk werk heb je zeg! Ik ben ook benieuwd hoe je die leuke boekenplank op je pagina krijgt. Ik ben ook bezig geweest, heb al een account bij Amazon gemaakt, maar krijg het niet voor elkaar. Heb jij tips...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de site van shelfari via de boekenplank en de ontwerpsite van blogspot naast elkaar openen zodat je makkelijker kunt knippen en plakken. Je moet dan een widget copieren van sh, en plakken als gadget van anderen bij bl.sp. Let wel op dat je de juiste plank uitkiest. Ik ben het boek nog aan t lezen en heb t nog niet uit. Ik moest trouwens zelf alle gegevens invoeren en zelf t plaatje van het boek opzoeken en uploaden omdat ze dit boek niet kenden bij sh. succes!

   Verwijderen