maandag 23 juli 2012

Naar buiten! In de tuin en op het werk.

Nog een klein uurtje, dan ga ik naar mijn werk. Vanmiddag staat gymen op het rooster. Of de officiele benaming; Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)

Het is dan zo jammer dat zovele ouderen met geen stok naar buiten zijn te krijgen, anders gingen we lekker buiten gymen. (Mijn plan, ik heb ook geen idee of mijn collega het een goed idee zou vinden.)
Het gymen gebeurt gewoon zittend op een stoel, dus geen ren en tikspelen. Het is me al veel vaker opgevallen dat zovele ouderen niet naar buiten zijn te krijgen. Het is te koud of te nat, te winderig of te warm. Zelfs op die uitzonderlijke momenten dat er wel genoeg vrijwilligers zijn om even te gaan wandelen, kost het soms erg veel moeite om mensen naar buiten te krijgen. En als je met een groep werkt, kun je het vaak niet opsplitsen in meerdere groepen; het ene deel buiten en t andere deel binnen. Gevolg, de hele groep gymt toch binnen. Ik denk dat dit vanmiddag zo gaat gebeuren.

Gelukkig gebeurt het gymen op een stoel, want zo heel mobiel ben ik zelf ook niet; zaterdagavond heb ik na een dag klussen met manlief mijn enkel verstuikt tijdens het uitlaten van de hond. Die enkel  is nu  wat dikker en wordt blauw. Ik kan er wel redelijk mee lopen, maar het is nu goed opletten hoe ik mijn voeten neerzet. Vanmiddag maar zo'n (helaas opvallende) verstevigende enkelband om.  t Scheelde niet veel, maar ben gelukkig wel staande gebleven. Gisteren ben ik dus heerlijk verzorgd en heb veel met mijn voet omhoog gezeten. Maar t gekke is dat zo'n dag dan gelijk veel langer lijkt te duren. Nu merk ik pas hoeveel ik nog heen en weer loop met van alles en nog wat. Je bent dan heel anders bezig.

Zaterdag hebben manlief en ik dus geklust. We doen dat veel op het moment. Het kippenhok was al eerder gebeitst en voorzien van een andere fundering. Groot woord voor een randje waardoor het hok wat stabieler en rechter staat. Daar waar de grote conifeer stond hebben we zaterdag een pergola gemaakt om straks de druif langs te leiden. De druif komt dus zo ongeveer naast waar eerst de den stond.

Op de foto zie je een grote grijze bloempot op de stronk van de conifeer staan. Die stronk laten we gewoon in de grond zitten, die krijg je er met geen mogelijkheid uit zonder schade te veroorzaken aan de schuren die er bij staan. Ook is een deel van de bestrating overnieuw gelegd. Een deel was zo verzakt dat er bij regen een flinke plas bleef staan. Je moest haast slootje springen om bij de poortdeur te komen. Vanavond wil manlief, als hij niet te laat thuis is het resterende deel van het straatje afmaken. Je weet bij hem nooit hoe laat hij thuis is. Het is wel rond etenstijd, maar dat is rekbaar van half 5 tot 8 uur.

Deze foto is vanmorgen genomen en de plek waar de druif komt staat nu nog in de schaduw, maar later in de ochtend komt zij in de zon. Nu ga ik gauw een boterham smeren, ik moet zo weg.

2 opmerkingen:

  1. Leuk hé zo klussen samen en vooral als het zulk mooi resultaat heeft, echt een compliment waard de pergola en de kippen in hun mooie hok, Zo gezellig deze dieren. De druif zal vast wel lekkere vruchten gaan geven. Ps. Ik ga een link naar je blog plaatsen bij ons. Gr Henriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er heerlijk zonnig en vrolijk uit bij jou in de tuin!

    BeantwoordenVerwijderen