maandag 9 juli 2012

zomer bespaartips

Ik heb mijn voorraad tips weer eens doorgespit. Ik ben er een stel tegengekomen en dacht o,ja, dat is waar ook, ga ik ook weer eens doen.
 Ik heb er een stelletje uitgezocht die wat meer betrekking hebben op de zomer. Tips die nu wel goed van pas komen. sommige ga ik ook weer zelf wat meer toepassen. Ben jij ook zomer tips tegengekomen? Reageer gewoon, kunnen we er allemaal van meeprofiteren.

Zet een kan water of aangemaakte limonadesiroop in de koelkast. Wat oudere kinderen pakken vaak het kant en klaar gekochte spul omdat deze al lekker koud in de koelkast staat.

Zelf yoghurtdrink maken; Neem een scheut yoghurt, limonadesiroop of roosvicee,op smaak brengen met water, goed roeren, klaar.

Kijk voor kortingsbonnen van attractieparken in (lokale) kranten en tijdschriften, reclamefolders of op internet. Ook via spaaracties kun je soms een korting krijgen op de toegangsprijs.

Uitstapjes kunnen ook (vrijwel) gratis zijn, zoals met de kinderen naar een grote speeltuin, een boswandeling maken (zie ook www.staatsbosbeheer.nl  voor wandelroutes), een dagje vissen (denk bij oudere kinderen aan de vergunning) of naar de kinderboerderij.

Als je vaker ergens komt bijv. de dierentuin, is het voordeliger om een jaarkaart of gezinspas aan te schaffen dan steeds de losse entreeprijs te betalen.

Een filmpje pakken is veel voordeliger op maandag t/m donderdag, dan in het weekend!

Voor een uitje met de trein bestaat voor kinderen t/m 11 jaar nog steeds de Railrunner, voor  2 euro is heel Nederland te bereiken. Voor meer info: www.railrunner.nl

Vaak wordt er parkeergeld gevraagd bij parken etc., zoek dus waar mogelijk een plekje uit dat iets verder lopen is, maar wel gratis.

Denk eraan dat je voor eten en drinken tijdens een dagje uit veel geld kwijt bent als je dit ter plaatse bij een restaurant / kiosk aanschaft. Neem dus rustig wat broodjes, iets lekkers en flesjes drinken van huis mee.
Nieuwe tuin? ga niet gelijk naar de tuincentra, maar laat weten dat je een kale tuin hebt. De meesten zijn blij hun te grote planten te kunnen scheuren en de helft aan jou te kunnen geven. Bewaar de zaden uit de bloemen voor volgend jaar.

Raap die wasknijpers die onder de flat liggen gewoon op, net als de post-elastieken en lege (bier)-flesjes.

Planten vinden het niet erg om regenwater te krijgen, dus niet de gieter onder de kraan maar vullen vanuit de regenton. Ook mogelijk: vang het eerste koude water op als een douche of kraan hebt die nog even warm moet worden. Zet dus de gieter dicht bij de kraan.

Ook het bezoek aan een winkelcentrum of woonwinkel kan een uitstapje zijn, vaak zijn er voor kinderen speelfaciliteiten, zoals entertainment, een ballenbak of klimtoestel.

Uitgebloeide plantjes (Bijv Aprilletjes) kun je zo in de tuin zetten, die bloeien nog wel een paar keer! (Ook Chrysanten doen dat!)

Koop geen dure turfpotjes om plantjes in op te kweken, maar gebruik lege eierdoosjes. Die vergaan ook in de grond.

 Koop geen dure reinigingsproducten voor de teakhouten tuinmeubelen, maar ga aan de slag met groene zeep, warm water en een harde borstel.

Witte kunststofstoelen maak je schoon met autoreiniger.
Wegwerpservies, -schalen, -bestek hoeft helemaal niet weggegooid te worden. kan ook meerdere keren afgewassen.

Plastik eierdoosjes zijn geschikt om ijsblokjes in te maken.

Een eierdoos is ideaal als je kleine pruimen of kersen of zoiets wil meenemen voor een picknick!

Wees eens toerist in je eigen stad, doe die stadswandeling zelf eens.

Pak de fiets nu eens voor de net iets grotere afstanden.

Veel groenten zijn nu voordeliger. Vooral op het eind van de marktdag. Veel groenten kunnen kleingesneden in de vriezer. prei, paprika, ui, wortel, en je hebt een prima mix voor je macaroni oid.  zelf vries ik deze groentes apart in en neem een handje vol van wat ik erbij wil doen.Zomer: ach, een beetje zon, een stoel  of deken, en wat rust. Meer heb je eigenlijk niet nodig toch?

1 opmerking:

  1. Goeie tips allemaal! Ik probeer ook altijd ergens te parkeren waar het gratis is. Dan maar een stukje lopen!

    BeantwoordenVerwijderen