dinsdag 7 augustus 2012

Gelukkig geen wateroverlast deze keer.

Een hoosbui! Weer stond de straat blank. Gelukkig niet zo heftig als vorig jaar, maar toch.
En toen werd ik heel blij dat ik dat vieze klusje afgelopen voorjaar toch heb uitgevoerd; De put uit de steeg leegscheppen. Die put is niet van de gemeente, maar van ons allemaal, dus voor onderhoud net van niemand. Die put was al heel lang niet leeggeschept en stond vol met zand. Bij een regenbui kon het water niet snel genoeg meer weglopen. Bij de wolkbreuk vorig jaar liep het daarom zo de schuur in, vanuit de steeg. Onze schuur. Dus had ik er ookhet meeste baat bij als die put wel leeg van zand komt.
Dat heb ik dus in het voorjaar gedaan. De meeste heftige buien zijn toch in de zomer. Gevolg deze zomer;

Steeg bij "onze" put.


Steeg de andere kant op.
Nou gaat t mij er niet om dat ik mijzelf op de schouders wil kloppen, maar ik ben blij dat ik t toen toch maar gedaan heb. Nu pas merk ik resultaat van t klusje van toen.

Morgen hoop ik wel véél beter weer te hebben, gaan we naar Moviepark Germany, vlak bij Dusseldorff. Met de 2 jongsten. We hebben wel korting, maar wat is zoiets dúúr! Dat wordt maar  een beetje gecompenseerd door eigen drinken en eten mee te nemen. Iedereen is groot genoeg, dus zelf dragen.
Donderdag zal het wel schilderdag worden. De kozijnen staan al te lang in de grondverf. Heb je zin om te komen helpen?

2 opmerkingen:

  1. Wat goed dat je de put schoon gemaakt hebt, je hebt echt eer van je werk. Dagjes uit zijn leuk ,maar je schrikt altijd van de toegangsprijzen . Succes met je schilderwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel plezier morgen. Hopelijk is het het geld gewoon waard. Maar dat zal vast!!

    BeantwoordenVerwijderen