donderdag 2 augustus 2012

opnieuw geboren worden


Een stukje wat ik ergens gelezen heb. Ik vond 'm wel wat hebben en laat 'm jullie ook lezen.

Er was een man, die leefde in de tijd van Jezus. Zijn naam was Nico. Hij kende de Bijbel uit z’n kop, zat elke week in de kerk, maar hij ontdekte dat er iets bij hem ontbrak. Hij wist alleen niet wat. Hij ontmoette Jezus en Die vertelde hem dat hij opnieuw geboren moest worden. Opnieuw geboren? Daar snapte Nico niks van. Hij zag het volgende scenario al in z’n gedachten afspelen:
Hij dacht: Mijn moeder ziet mij al aankomen. “Mam, ga maar even liggen want volgens Jezus moet ik opnieuw geboren worden”.
“Maar jongen,”, antwoordde Nico’s moeder ontsteld:”Je hebt inmiddels maat 45.”.
Waarop Nico zei:”Wees gerust moeder, ik trek mijn schoenen uit”.
Gelukkig haalde Jezus Nico uit z’n benarde droom. Hij zei; een mens moet een keer geboren worden uit z’n moeder en een keer uit Gods geest. Dan kom je echt tot leven.
Net zoals een kip twee keer geboren moet worden;
een keer als ei en daarna als kuiken.
Als je niet als kuiken wordt geboren blijf je een ei.
En dan word je wat erin zit: dooier en dooier.


5 opmerkingen:

 1. Ik heb er een mening over maar die hou ik maar voor me.
  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook christen, maar de combinatie 'tijd van Jezus/kerk/bijbel/maat 45' schiet me toch even in het verkeerde keelgat. Dat is zo historisch inaccuraat, dat de kriebels me over de rug lopen.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt alsof het van de Pinkstergemeente komt, of dat soort groepen/kerken. Daar staat de onderliggende boodschap voorop, dat de gebruikte gegevens onjuist zijn of rammelen, doet er bij deze groepen niet zo toe. Zelf vind ik het lastig om dit soort boodschappen serieus te nemen, als er zoveel gegevens niet juist zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via via op deze blog gekomen en wilde toch even een reactie achterlaten. Denk dat dit verhaaltje bedoeld is als een dubbele beeldvorming. ik lees hierin wat humor, maar ook ernst. De ware boodschap van het opnieuw geboren worden wordt hierin wel wat afgevlakt en naar mijn mening iets te veel mee gespeeld, maar om deze boodschap uit te moeten leggen aan iemand die dit moeilijk kan begrijpen, is het om mee te beginnen wel oke, denk ik. Kan me wel voorstellen, gezien bovenstaande reacties, dat sommigen dit als 'spottend' ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen