dinsdag 9 oktober 2012

Agenda's 2013

De familiekalender is al bijna af. Die maak ik zelf, sinds begin dit jaar. Ik heb een basisblad gemaakt in excel en die gebruik ik voor elke maand opnieuw.
Een familiekalender kopen voor een groot gezin is een vak apart; slecht verkrijgbaar en altijd duur. Veel familiekalenders zijn ook per week of per 2 weken. Dan blijf je namen schrijven. Ik kan dan ook een beetje ouderwets fröbelen. Plaatjes bij elkaar zoeken en de weekenden inkleuren. Er komt dan ook wel wat jeugdsentiment naar boven. Mooie plaatjes in oude tijdschriften zoeken voor bij je werkstuk. Die dan netjes uitknippen en opplakken. Wie doet dat nog? Tegenwoordig googelen we wat, kopieren, plakken doet de pc en de printer doet de rest.  (En maar kapitalen uitgeven aan printerinkt.)

Voor in mijn tas heb ik een kleine agenda en er lig ter eentje bij de telefoon. Die bij de telefoon is meer voor het bijhouden van taken die gedaan zijn, of gedaan moeten worden, het opschrijven van activiteiten in de buurt en dat soort dingen. Die in mijn tas is echt voor mijn eigen afspraken, mijn werkrooster en dat soort dingen.
Eigenlijk loop ik dan wekenlang in de winkels te kwijlen bij de nieuwe agenda's. Welke is de mooiste? Welke zal ik dit jaar gaan gebruiken?  Wat wil ik laten zien met mijn agenda? Wil ik er iets mee laten zien? Iedereen ziet tenslotte met welke agenda jij voor de dag komt als er iets afgesproken moet worden. Ik kan dan niet echt de knoop doorhakken, omdat die dingen zo duur zijn. En van mezelf weet ik ondertussen dat het bijzondere, het mooie, het nieuwe van zo'n agenda echt wel met een paar weken verdwenen is. En om daar dan zo'n kapitaal aan uit te geven?

Het alternatief, zo'n goedkope zoals die nu bij de drogist te koop zijn, vind ik nou ook weer niks. die zijn wel erg saai. En om die nou helaal op te gaan leuken zoals ik met die familiekalender doe, vind ik weer teveel moeite en tijd kosten. Een familiekalender hangt het hele jaar aan de muur. Dat is leuk om naar te kijken. Een agenda doe je weer dicht na het maken van de afspraak. En eigenlijk vind ik zo'n leuke plaatjesagenda wel leuk, en toch te duur. Ik moet dus maar geduldig afwachten op reclameagenda's zoals die van de decemberzegels of zo. Al zal ik die zelf dit jaar niet kopen. Ik heb nog veel decemberzegels van vorig jaar liggen. Die eerst maar eens opmaken. Ik blijf dus nog even neuzen en afwachten (en stiekempjes hopen dat er iemand een leuke agenda over gaat houden, omdat die al de derde reclameagenda krijgt.) Gelukkig duurt het nog wel even voor het nieuwe jaar begint.

Heb jij al een nieuwe agenda? Welke is het voor jou geworden?

4 opmerkingen:

 1. Ik ben ook gek op mooie agenda's, maar vind ze meestal te duur.
  Ik heb vorige week een leuke gekocht bij de À.ction. 1.99€. Ziet er leuk uit en precies het formaat wat ik hebben wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik ben gek op mooie agenda`s, maar wil net als jij niet teveel uitgeven voor een agenda.
  Ik blijf ook hopen op een gratis agenda en die kan ik dan opleuken net als ik eerder op school ook deed met mijn agenda`s!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop geen agenda maar deel een digitale agenda met man via outlook. Makkelijk we kunnen er beiden afspraken in kwijt en we weten altijd up to date de afspraken. Thuis via de computer en anders via de telefoon,
  Groetjes Nikki

  BeantwoordenVerwijderen