maandag 22 oktober 2012

Herfst "vakantie" voorbij.Vorige week hadden de jongste twee herfstvakantie. ik was te laat met aanvraag voor herfstvakantie en moest daardoor juist extra werken. Op maandagmorgen, woensdag 2 dagdelen, donderdag zelfs alle 3 dagdelen en op vrijdag tussen de middag overleg. Dinsdag was het onze trouwdag. Dus het overleg wat dinsdag gepland stond heb ik voorbij laten gaan. Op donderdag was een van de jongens jarig. Hij heeft zijn verjaardag afgelopen zaterdag gevierd. Hij is 21 geworden. Deze keer hoefde ik me niet uit te sloven om taarten te bakken of te kopen. Dit deed zijn vriendin en zijn zus voor hem. Wel even meegedacht over wat er zo ongeveer moet komen.

Daarnaast heeft er eentje in huis haar kamer geschilderd, is er samen een linnenkast uitgezocht en gekocht en is haar kamer "verbouwd".  De nieuwe kast komt dinsdagavond pas. Die moeten we dan ophalen. Ze heeft zelf deze foto van haar kamer op faceboek gezet;
De muur is dus knalrood geworden. Hier was de muur pas 1x geverfd. Daarna nog 2x. Het is wel mooi geworden. De andere muren zijn nu roomwit geverfd.

Ik heb me ook weer eens uitgesloofd een lekker broodje te bakken; Licht bruin brood met rozijnen, abrikozen en wat gehakte hazelnoten. En een eitje erdoor. Als ik niet oplet is het brood op voor ik er zelf van geproefd heb.

De vriezers zijn ook maar eens ontdooit. Vorige keer schreef ik al over de jaarafrekening en het electraverbruik. Een van de meest bekende besparingstips is wel het op tijd ontdooien van je vriezers. dit had ik al te lang niet gedaan. Is dus inmiddels toch gebeurd.

Er zijn hier in huis maar weinig liefhebbers om de hond uit te laten. Dus doe ik dat vaak zelf. Ik heb niet altijd zin om die strijd aan te gaan.  In de weekenden gaat manlief meestal de hond uitlaten. De jongste 2 hebben ieder een vaste keer om de hond uit te laten. Soms vind ik het ook wel lekker om na het koken en eten even de hond uit te laten. Even rust. Even op ons dooie akkertje kuieren langs de grasveldjes.
En geregeld neem ik ook de camera mee om wat mooie plaatjes te schieten.
Er staan enkele vliegenzwammen bij elkaar in 1 veldje. Leuk om te zien. Genieten.

Ondertussen gingen de gewone huishoudelijke karweitjes (lees karwei-en) gewoon in de vakantie door, de was, de afwas, koken, kippenhok schoonmaken, opruimen, stofzuigen, boodschappen doen, de betalingen.....
Vandaag zijn ze weer naar school....Beide jongsten hebben elk al weer 2 lesuren uitval erop zitten.
Buiten lijkt het nu wel zomer, dus nog gauw even de tuin in.

1 opmerking:

  1. Balen dat je zelf nauwelijks hebt kunnen profiteren van je vakantie. Maar nog gefeliciteerd met je trouwdag!

    BeantwoordenVerwijderen