maandag 7 januari 2013

Jaarwisseling, tweede poging

Om te voorkomen dat ik eerst hele lappen tekst schrijf en die straks misschien kwijtraak probeer ik eerst of er al weer foto's geplaatst kunnen worden. Al moet ik toegeven dat een foto over oliebollen ondertussen niet zo heel aantrekkelijk meer is. We zijn al zo'n tijd verder.....

Nou, de oliebollenfoto blijft jullie bespaard. Het uploaden van foto's lukt nog steeds niet. Kan ik je ook de foto van de hond niet laten zien hoe zij de jaarwisseling doorbracht.
Ik ga ook niet meer schrijven over hoe de jaarwisseling was. We zijn al weer een volle week verder.

Een deel is al weer aan het werk, een ander deel naar school, naar eigen huis. De mensen die ik gesproken heb, heb ik al een goed jaar gewensd. Hier nog niet. Doe ik bij deze; Misschien ken ik je persoonlijk, misschien ook niet. Ik wil jou en iedereen die jou dierbaar is een heel mooi, goed en gezegend nieuw jaar toewensen!
Ik hoop dat je jaar goed is begonnen, dat je je voornemens nog steeds uitvoert. Ik hoop dat het je goed mag gaan en je dit ook uit kunt delen, zodat je ook anderen tot zegen zult zijn.

In de afgelopen weken heb ik het zo druk gehad dat ik vooral doorholde en niet de tijd heb gehad terug te kijken. Niet even in gedachten de maanden doorgefietst om even terug te blikken. En vooruit kijken? Dat is lastig. Je wilt je gezin stabiliteit bieden. Met volwassen jongeren in huis die overwegen hun vleugels uit te slaan wordt dat een hele klus. Want gaan ze dat doen? Of blijven ze toch nog even? Een van de jongeren praat over een stage in het buitenland, een ander over eenhuis kopen..... Dat geeft onrust want voor alles echt duidelijk vast ligt....Is er zo weer een jaar voorbij.

Komend jaar:
*Hoop ik mijn relatie met God wat te verdiepen, meer tijd samen door te brengen.
*Dit hoop ik ook met mijn man, wat meer tijd met zijn tweeën door te brengen. Gewoon een wandeling in het bos of zo. Een echt weekendje weg met zijn tweeën zal nog wel niet lukken.
*Ook hoop ik een echte gezinsvakantie te kunnen hebben, een weekje weg met de jongste twee. Dat wordt nog een hele puzzel; waar ga je heen met 2 pubers van 16?
*Hoop ik verder te ontwikkelen  en te groeien in mijn werk.
*Wil ik meer tijd besteden met de mensen om mij heen.
*Hoop ik de eerste appel en rode bessen weer uit eigen tuin te oogsten.
*Hoop ik wat meer financiën te hebben, zodat ik niet weer voor de kassa sta met een volle kar die ik niet kan pinnen. Het blijft dus opletten op de kleintjes, hamsteren wanneer de aanbiedingen echt zijn en geen gekke dingen doen.
*Wil ik de vele boeken die er nog steeds staan lezen en doorverkopen.
*Een paar kilo gewicht kwijt raken.
*Wil ik mijn gedachten met je blijven delen op deze blog. Ik hoop ook op wat meer reacties van lezers via de site zelf. Vaak krijg ik al wel mondelinge reacties, maar nog weinig op mijn blogs. Het schijnt lastig te zijn om te reageren?
*Wil ik meer opruimen. Zowel in mijn huis als mijn karakter. Zou toch mooi zijn, een opgeruimd karakter en een opgeruimd huis?
*Meer dingen zelf gaan maken; brood, toetjes, dingen in huis, cadeautjes.

Kortom, ik ben al weer druk doende om 36 uur in een dag te proppen. En dat terwijl ik mijn blog begon met schrijven dat ik het te druk had gehad om terug te blikken over vorig jaar. Misschien maar eens beginnen met wat meer rust en tijd voor mezelf te reserveren? Of zoals het kaartje dat Manlief gisteren kreeg;

Scannen en hier weergeven lukt nu niet, dus je zult het moeten doen met alleen de tekst;

2013
Eerst
met God bezinnen,
dan eraan beginnen!

5 opmerkingen:

 1. Ha Hannie,

  Ik kan je de camping La Draille in de Dordogne erg aanbevelen. Is een Christelijke camping die erg leuk is voor jongeren. Wij gaan dit jaar voor de 3e keer met pubers.

  gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hannie, dank je wel voor deze mooie blog. Foto's uploaden lukt wel met Google Chrome bij mij. Misschien kun je dat proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook jullie allemaal al het goede in 2013,

  Ik lees al geruime tijd met plezier je blogjes en deze verdienen zeker wat meer reacties. Leuk al die doelstellingen. Misschien zouden een aantal wat strakker geformuleerd kunnen worden.
  Als vb: 6 kilo afvallen (pond per maand).

  Gr DD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It's a two year degree program, usually divided into five semesters. There are also those who deal with athletes who need a private physio therapist to ascertain their health condition in a frequent interval. Also, be sure to have both the training and experience, which are needed before you even think of applying.
  Visit my weblog ; http://wukonoov.spruz.com/main/xml/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een mooi tekst voor 2013.
  Ik hoop dat je het goed vind dat ik haar leen. Ik start een cursus in 2 jaar de bijbel door en geef haar graag door aan mijn medecursisten.
  hartelijke groet Marry

  BeantwoordenVerwijderen