donderdag 24 januari 2013

Winter. De natuur zit niet stil.

Winter.
Ik heb het er niet op. Ik heb er een hekel aan als het zo koud is zoals nu. Ik kan vreselijk lopen miepen als ik naar buiten moet voor het een of ander. Maar ook in huis komt er niet echt veel uit mijn vingers. Ik hoef niet veel te werken, maar ik kan ook niet terugkijken op hele productieve weken thuis. Ik val een beetje stil. Komt wel weer als het weer wat warmer wordt.

Als ik dan toch naar buiten moet probeer ik het dan zoveel mogelijk te combineren of uit te stellen; Alles in een hoekje in de keuken verzamelen wat naar de schuur of naar de container moet en dan alles meenemen.
Boodschappen doen combineren met naar mijn werk gaan, want dat zit toch dicht bij elkaar. Het werk zit nog dichter bij de winkels als mijn huis. Dingen halen die niet direct nodig zijn nog even uitstellen......en ga zo maar even door.  Is ook wel weer heel voordelig, want hierdoor ben ik niet op koopjesjacht geweest in de stad en heb ik geen nieuwe kleren gekocht. Moet er niet aan denken om nu te gaan winkelen. Hoog Catharijne  in Utrecht of de Orangerie in Apeldoorn vind ik dan net weer iets te ver. Dat is wel weer overdekt.
Maar ik heb een hond die toch echt regelmatig uitgelaten moet worden. Als ik dan toch moet kijk ik soms al wel mijn ogen uit. De natuur is al zo druk bezig met de voorbereidingen voor het voorjaar.

Kijk maar;

 Zie je die sprietjes? De bloembolletjes komen al boven de sneeuw uit!


 Bramenstruiken langs het spoor. 
Over een half jaartje zijn hier de eerste bramen al weer aan het rijpen.

 Een nieuwe, verse molshoop in de sneeuw. 
Je zou toch denken dat de grond veel te hard bevroren is om te graven?
 Bij deze foto's is het even goed kijken, maar onder deze struik zijn 2 mussen een zandbad aan het nemen.


 De Rodondrendon heeft zijn knoppen ook al klaar voor de bloei.

De natuur is al druk bezig met het voorjaar, nou ik nog. Volgende week misschien, als de vorst verdwenen is?

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen