maandag 25 februari 2013

Buitenlandse reacties op mijn site.

De laatste tijd krijg ik veel reacties vanuit het buitenland op mijn blogs. Krijgen jullie, andere bloggers die ook zo veel ineens? Hoe onderscheiden jullie het kaf van het koren? Of doen jullie net als ik; standaard niet reageren op engelstalige reacties? Vaak zijn die engelstalige reacties heel leuk, hebben ze een of meerdere complimentjes over je blogsite en vervolgens een link naar hun site. En dat vind ik dus riskant!
Het is zo jammer dat het onderscheid zo moeilijk te maken is. Vooral op de blog  van 11 januari heb ik veel buitenlandse reacties. Hoe kan dat?

Voor alle zekerheid, klik dus als lezer óók niet op de links in de reacties van anderen als je niet heel zeker bent dat het vertrouwd is!

Ik heb eens eerder een reactie gehad vanuit Duitsland. Omdat er blogspot.com achter stond durfde ik het aan om te gaan kijken. En warempel was het wel een gewone andere blogger. deze;
http://rheinland-blogger.blogspot.nl/ Het is in het Duits geschreven.  Zo zijn er misschien ook wel in Italie  of gewone andere bloggers actief. Met de verschillende vertaalmogelijkheden is een vreemde taal tegenwoordig een fluitje van een cent. Dus mocht je wel een gewone blogger zijn die gereageerd heeft, neem mij dan niet kwalijk dat ik niet verder heb gereageerd. Misschien was je verwijzing voor mij te vaag.

Hoe doen jullie, Nederlandse bloggers dit?
Groeten, Hannie

4 opmerkingen:

 1. Hoi, ik heb nog geen engelse reacties gehad, maar ik heb wel gezien dat er op mijn blog wordt gekeken vanuit Canada en Wit Rusland..... Een keer of 3 heb ik spamberichten gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook wel Engelse reacties gekregen. Her is vaak krom engels, met inderdaad complimentjes aan jou en dan een link naar een site die ze promoten. Het is gewoon spam hoor, ze zijn niet echt geïnteresseerd in jou, willen alleen maar dat er zoveel mogelijk mensen op die link klikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op een van de dagen heb ik de spamberichten verwijderd. Gewoon om dat ook eens uit te proberen. Maar dan krijg je de melding te zien dat dit bericht door een van de bloggers is verwijderd. Staat nog vreemder denk ik. Spam is wel als spam te herkennen, denk ik. Als je de melding leest dat het bericht is verwijderd zou ik me juist nog meer afvragen wat daar heeft gestaan. Dus ga ik mijn oude stukjes niet allemaal meer langs om alle spam weg te halen, of er moet iets in staan wat ik echt ongepast vind.
  Groeten, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste dank voor de vermelding van mijn blog op uw blog-zijde. Op vakantie en op fietsrochten heb ik vroeger een beetje Nederlands geleerd. Helaas kom ik niet zo vaak naar Nederland zo dat ik graag nederlandstalige blogs bezoek en soms commentaaren schrijf. Beste dank aan alle Nederlanders (ook Belgen) die vice versa mijn blog bezoeken. Ik verwacht niet dat mijn bezoekers commentaaren schrijven. Als je dit doet kann je graag de commentaaren op Nederlands schrijven.

  Prettige dag uit het land van de Rijn
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen