maandag 11 februari 2013

Onderweg naar de kerk.

Zaterdagmiddag heeft het onverwachts veel gesneeuwd. Er ligt een flinke laag op de tafel. Ook op de takken is het goed blijven liggen. Dat was in de vorige sneeuwperiode anders. Eskimo's schijnen heel veel verschillende benamingen te hebben voor wat wij samenvatten onder één noemer; sneeuw. Deze sneeuw  is dus echt anders dan de vorige. Hoe zouden de eskimo's deze sneeuw genoemd hebben?

We hadden al afgesproken dat als deze sneeuw er morgen nog zo mooi bij ligt, wij zouden gaan lopen naar de dienst. Zo gezegd, zo gedaan. Dus geen sjiek zondagse pak aan maar makkelijke warme sneeuwlaarzen. We waren niet de enige. Ik wil je laten meegenieten van al dat moois wat ik onderweg naar de kerk gezien heb. Ik heb foto's gemaakt onderweg. Ik haalde hierdoor wel steeds het tempo uit het lopen, maar de foto's zijn leuk geworden.
Deze foto is nog in de achtertuin gemaakt. Het is een dwergsering. Nu lijkt het wel op een katoenplant zo met al die witte dotten erop.Ziet eruit als een wintersport gebied, maar is gewoon het vijvertje om het locale ziekenhuis. Het is met dit soort dingen maar net hoe je kijkt. Hoe kijk je naar je omgeving?

Daar ging het ook in de dienst over.  De (gast-)spreker Marc Bins uit Ede sprak over hoe kijk je naar je medemens? Hoe kijk je naar je broers en zussen? Naar je buurman, je collega.
Bekijk elkaar met een profetische blik; Niet zoals jij hem ontmoet, maar zoals God hem bedoeld heeft. God is nog niet klaar met hem. (Met jou trouwens ook niet).

Dit is wel een gedachte om mee naar huis te nemen en hier mee aan de gang te gaan. Die spreker mag dus wat mij betreft best terugkomen. Graag zelfs.
1 opmerking:

  1. Zo'n wandeling door de sneeuw naar de kerk wordt echt een mooie herinnering denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen