woensdag 20 maart 2013

Langzaam aan met de lente.

Dat het koud is en we de kou zat zijn weet iedereen. Daar vertel ik niks nieuws mee. En toch...Zijn er wel tekenen van voorjaar. Zo'n 2 weken geleden al weer heb ik foto's gemaakt van mijn kipjes in de rui.


Ze zijn niet kaal geworden, maar hun hok werd wel één verendek. De kippen zijn nu bijna 3 jaar. Ik had ze nog niet eerder zo in de rui gehad. De dames zijn nu ook van de leg. Eerder had ik de hele winter door toch wel regelmatig een eitje. Nu was het even gebeurd.

Dus zijn we even naar "de vorige eigenaar" van deze kipjes geweest. Onze kipjes komen oorspronkelijk van een commercieel pluimveebedrijf. Niks romantisch plaatje van een paar rondscharrelende kippetjes, maar de zorg en de liefde voor de dieren merk je in alles, ook al lopen er veel kippen.
We hebben daar onze ogen weer uitgekeken wat hij daar nu weer allemaal aan het opzetten is. Zo mooi. We gingen er heen om er te kijken naar de bouwplannen en om een traytje eieren op te halen. Ik geloof niet dat ze verkoop aan de deur doen voor kleinere hoeveelheden, maar wil je een grotere partij, dan kan dat best denk ik. Het bedrijf zit in Putten.
Hun website; http://www.torsius-ei.nl/ Er staat veel informatie op.

En dan heb je net een tray eieren opgehaald en nu gaan onze eigen dames ook weer leggen.... Eieren genoeg dus.


Lente wordt t ook in onze plantjes. Een paar weken geleden heb ik bij een supermarkt een bramenstruikje gekocht. Maar wetende dat het te koud zou worden om het te poten heb ik t in water in de schuur gezet. Bevriest het water! Met enige vrees dat het plantje overleden zou zijn heb ik het in de gang gezet. Maar de natuur is sterk!  Kijk maar;
Ik hou het plantje dus nog maar anderhalve week binnen in de gang, anders bevriezen die prille topjes toch nog. Weet iemand of er ook compacte bramenstruikjes bestaan of ziet mijn tuin er straks uit als een grote wildernis?


3 opmerkingen:

  1. Ooit begon ik ook met Torsius kippen en nu lopen er de achter-achter kleinkinderen van deze hennen rond. en ooit kreeg ik een groningermeeuw haan, en nu heb ik een leuk mixje. Torsiusmeeuwen?!
    gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb mijn bramenstruik in een grote pot staan ,bij mij is dat uit ruimtegebrek, maar ik dacht i dat de bramenstruik flink woekert als je hem in de volle grond zet.

    BeantwoordenVerwijderen