vrijdag 29 maart 2013

Vrijdag

Een productief ochtendje zo. Er staat al een griesmeelpudding af te koelen. Er staat 3 kilo stoofpeertjes op het fornuis. Ze beginnen al mooi rood te kleuren.

De broodbakmachine heeft net gepiept en er is net een brood met wat extra ei erin klaar. Er zijn wat kleren gerepareerd. De wasmachine draait op volle toeren en ik heb al wat administratie gedaan. Straks als er een dochter terug is van haren knippen gaan we nog bladerdeeghapjes met appel maken. De aardappels voor vanavond staan al geschild.....En nu even achter de pc. Ik heb net trouwens net een van de appels uit de nieuwe partij aan de merels gevoerd, die smaakte naar schimmel. Bah! Ik hoop niet dat dit voor de hele partij gaat gelden, dan wordt het toch nog een miskoop. Dit was voor mij de eerste appel uit die partij. Van de anderen heb ik nog geen klachten gehoord over deze appels, dus ik hoop dat het eenmalig was. Eén appeltje.

Gisteravond was ik op mijn werk bij een kerkdienst. Na het opruimen en het weer indrichten van de zaal wenste ik de anderen goede feestdagen en liep naar buiten. Buitengekomen ontdekte ik dat het sneeuwde! Het lijkt meer winter dan lente. Ik had gedacht dat het in de week na pasen niet meer zou koud zou zijn, maar het blijft koud! Buienradar heeft het op 4 april over 6 graden overdag en -6 graden snachts! Maar vanaf zondag 7 april geen vorst meer. Misschien komt dan het voorjaar?

Volgende week ga ik met de hond even naar de dierenarts. Ze heeft midden op haar bil een flubbeltje. Ja, hoe leg ik dat uit? Een piepklien zakje van huid aan haar huid? Helemaal gevoelloos is het niet, ze zit er toch geregeld aan. Ik heb geen idee wat ik daarvan moet denken. We horen het wel. Ik vind er niks aan om met Zita naar de dierenarts te gaan; Ze gilt er de hele boel bij elkaar zodra ze op de tafel getild moet worden en de dierenarts naar haar wijst. We moeten haar dan met man en macht vasthouden. Een enkele keer heb ik het voor elkaar gekregen dat ze dat niet hoeft. Dan is ze ook goed te hanteren en een heel stuk rustiger. Maar niet iedere dierenarts luistert als ik dat zeg.
Zita naar de dierenarts, ik naar de huisarts, wordt een medisch weekje zo.

Eerst Pasen vieren. Pasen vind ik altijd wat lastiger; hoe vier je dat met jongeren in huis? Aan de ene kant ben ik niet kerkelijk opgevoed en heb hierin dus geen gewoontes / tradities opgebouwd. Vanavond gaan we zelf wel naar de dienst met avondmaal. De meeste jongeren willen niet meer mee. Op eerste paasdag wordt denk ik een compromisdag; Niet naar de dienst, wel een paasbrunch. Tweede Paasdag gaan we even op bezoek bij mijn ouders. Daar zijn we ook al een tijdje niet op vistie geweest. Er heen gaan om de belastingpapieren in te vullen vind ik toch even anders. Dat voelt anders. Wij gaan niet gourmetten, dat houden we gereserveerd voor kerst. Pasen en Pinksteren willen we wel een Christelijke invulling geven, dus zeker niet naar de meubelboulevard of attractiepark. Ik heb in huis geen paastakken staan waar de eitjes aan bungelen, maar ik heb wel de smoor in dat ik te laat ben om nog een kilozak chocolade paaseitjes te halen. Alles is al uitverkocht.

We zijn verrast door een gift kippen-eieren, dus daar hebben we een ruime voorraad van in huis. Morgen eten we hartige taart, daar gaan er al flink wat in. Er blijkt onvoldoende suiker in huis te zijn, anders hadden we vandaag waarschijnlijk nog cake gebakken. De stoofpeertjes heb ik gezoet met suikerklontjes, dat gaat wel prima.

Ik ga weer eens andere dingen doen. Gezegende Paasdagen iedereen!

1 opmerking:

  1. Stoofperen ook in de hooikist!! tussendoor 1 of 2 keer opwarmen en weet terugplaatsen!!

    BeantwoordenVerwijderen