vrijdag 19 april 2013

Huisje vrij.


Het huisje is nog steeds beschikbaar.
Ik heb er nog geen inwoners of regelmatige bezoekers gesignaleerd. Nu zit ik er ook niet de hele dag naast om te kijken of ze er al zijn. De koolmezen hebben hier dus nog geen plekje gevonden. Een kleine troost is dat ze op de site www.beleefdelente.nl ook nog niet aan het nestelen zijn. Misschien ben ik gewoon te ongeduldig?

Wel hebben we regelmatig andere tijdelijke bezoekers.


Dit beest maakt de hond helemaal dol!  Het springt steeds alle kanten op, kruipt onder en achter plekjes waar je als hond niet bij kunt en komt ook steeds weer opnieuw de tuin in. Ik ben al eens naar de zolder gelopen om te kijken in andermans tuinen of er ergens een vijver is waar ik dat beest kan uitzetten, maar niets gezien. Dus laat ik het maar zo. Hij is ook zelf gekomen en zal de weg terug misschien ook wel vinden.

Gisteren was er nog een andere bezoeker. Ik heb hem of haar op de foto gezet, maar maakte mij ook een beetje zorgen. Dat beest zat zo in elkaar gedoken.... Ik heb Zita een middagje binnen gehouden in de hoop dat het vogeltje zich voldoende zou herstellen om later toch weg te kunnen vliegen. Toen ik dat vogeltje zo zag zitten heb ik wat kippenvoer gestrooid zodat ze er wat van zou kunnen eten. Ik weet niet of dat gebeurd is, dat kon ik van binnen uit niet zien. na een paar uurtjes binnenblijven was het vogeltje gelukkig weggevlogen en het voer was ook weg. maar dat lukt ook wel met zo'n mussenkolonie hier in de buurt.Niet in mijn tuin, maar wel in mijn wijk had ik vorige week ook een leuke ontmoeting. Ik ben zo blij dat deze foto zo leuk geworden is. Vaak kruipen die beesten snel naar de achterkant van de boom zodra ze jou zien. Nu niet. Volgens mij was hij net zo nieuwschierig als ik.


5 opmerkingen:

 1. Ik geniet mee met deze leuke foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier wordt ik blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eekhoorn is een uit gevangenschap ontsnapte of losgelaten japanse lis die niet in ons land thuis hoort en de inheemse eekhoorn kan verdringen. Maar een mooi gezicht is het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het al opvallend dat deze eekhoorn wat nieuwschierig leek, niet zo schuw als zijn Nederlandse soortgenoten. Nu weet ik hoe dat komt. Bedankt voor je informatie.
   Groet, Hannie

   Verwijderen
 4. Wat geweldig dat je die hebt kunnen kieken zeg! Voor mij zijn eekhoorntjes altijd te snel.

  BeantwoordenVerwijderen