vrijdag 26 april 2013

Vanavond eten we..............hutspot!

De aardappels, uien en peen staan al geschild en in kleine stukjes gesneden in de pan te wachten. Vanmorgen bij het boodschappen doen had ik het koud op de fiets. Ik heb nog steeds mijn winterjas aan. Dit jaar nieuw gekocht, maar blijkt helemaal niet zo warm te zijn. Nu is het meer een soort tussenjas geworden, met de uitstraling van een winterjas. Onderweg naar huis heb ik een regenbui gehad. Een goeie reden om vanavond hutspot te gaan eten, toch? Zo zomer is het nog niet.

Vanmorgen bij het uitlaten van Zita hoorde ik het Wilhelmus klinken als startsein voor de Koningsspelen. Wat jammer voor de organisatie en de kinderen dat het uitgerekend vandaag zo regent. Toch heeft dat wel iets hoor, het Wilhelmus zingen en dan een feestdag erachteraan.
Eerlijk gezegd kon ik van deze afstand niet horen of de kinderen zelf ook meezongen. Zouden ze het Wilhelmus nog kennen?
Zie je jezelf ook nog zitten in de klas, om het Wilhelmus te oefenen voor Koninginnedag? Veel mensen hoor je nog over dit jeugdsentiment. Ik denk dat dit stukje herinnering nog erg sterk leeft. Smorgens de aubade en daarna spelletjes op het schoolplein of de optocht door het dorp. Al dan niet op een grote platte boerenkar. Achter de fanfare aan!
Ik denk dat de kinderen van nu dit stukje traditie best gaan missen, kennen zij niet. Alleen de vrijmarkt  kennen ze, en veel, heel veel oranje toeters en bellen. Ias toch een heel ander soort traditie. Ik weet ook wel, wat je niet kent, zelf hebt beleefd, dat mis je niet, maar toch.

Afgelopen dagen heb ik behoorlijk wat perkgoed gepoot en wat planten die verkeerd stonden verzet. Mooi om te zien hoe de plantjes zo snel en goed aanslaan. De voor en achtertuin zijn ook weer geschoffeld. Daar wacht ik altijd een tijd mee, omdat er veel klein spul opkomt wat ik niet weg wil schoffelen. 


Bij een supermarkt had ik een tijd geleden al stapelbakken gekocht. Hier ben ik nu ook druk doende om daar iets in te zetten. 2 bakken staan nu vol, met aardbeien, peterselie en bloemetjes.

Vanmiddag heb ik in 2 andere bakken kruiden ingezaaid; thijm, oregano, selderij en bieslook. Dit staat nu binnen op de vensterbank.

We waren afgelopen week best druk bezig. Manlief heeft in de achtertuin een stuk bestrating overnieuw gedaan. dit was verzakt en er bleef water in staan. Daar is hij toch ook weer 2 volle avonden mee bezig geweest. De ene avond is hij geholpen door zijn dochter, de andere avond door zijn zoon. Vandaag kan het zand mooi inregenen.

Vorige week  heb ik de ramen gezeemd van binnen en buiten. En tussendoor even de ruitenwisser gerepareerd. Het rubber had kleine braampjes. bijna niet te zien, maar je trok toch strepen op de ramen. Daar lap ik ze niet voor. Ik wilde al mopperend de wisser al weg gooien, maar bij nadere inspectie zag ik dat het rubber goed los te schroeven was en omkeerbaar. Dat heb ik uitgeprobeerd en is gelukt. Scheelt weer een aanschaf. Ik zou een bonuspotje in het leven kunnen roepen om bij alle directe besparingen mezelf een beloninkje te geven. ;-)  Werkt natuurlijk niet, want betaal ik dan de Libelle van deze week van het boodschappengeld of uit het bonuspotje? Moeilijk gedoe, begin ik niet aan.

Vorige week zaterdag zijn we naar het EO concert geweest in Utrecht. M. W. Smith trad er op, Leeland, Mark Masri, Jacky Velasquez en Pearl Jozefzoon. Prachtig was het. Ik zat nu meer "in de muziek" dan vorig jaar. Toen liet ik me teveel afleiden door de dingen die eromheen gebeurden. Nu was het een avondje echt genieten.
Ik heb weer vergeefs geprobeerd foto's te maken van het optreden. Ik zal wel iets niet goed doen, of mijn camera is er niet geschikt voor. Ik wou dat ik het wist.
En, ook niet onbelangrijk, na afloop waren we binnen 10 minuten van de parkeerplaats af onderweg naar huis. vorig jaar hadden we veel pech; eerst veel te lang wachten om de parkeerkaart te betalen, vervolgens anderhalf uur in de parkeergarage meter voor meter vooruit kruipen om eruit te komen. Vanavond ging het mooi zo. We hadden de kaart tevoren besteld en betaald en een andere, open parkeerplaats. geen parkeertoren.

Tussen alle belevenissen en klusjes door hebben we ook nog gewoon gewerkt. Gelukkig heb ik in april weer iets meer uren kunnen bijschrijven door extra werk. De laatste maanden werd ik steevast maar 38 - 39 uur per maand ingeroosterd. Is niet veel.

1 opmerking:

  1. He Hannie! Nou ik heb je ontdekt hoor! Gelijk maar volger geworden en je in mijn bloglijst gezet, ik blijf je nu volgen collega!
    Mooie bakken heb je gekocht, ik zag ze ook maar wist niet wat ik er in moest planten en nu zie ik jou idee, ga vandaag kijken of ze nog te koop zijn.

    BeantwoordenVerwijderen