zondag 12 mei 2013

Los nummer van de krant gekocht.

Een tijdje geleden hebben wij ons abbonnement van verschillende dingen opgezegd, tijdschriften, de krant en de tv gids. Scheelt toch weer.

De tv gids werd al bijna niet meer gebruikt. Als ik 's avonds in de gids wilde kijken of er iets leuks op tv kwam moest eerst het grote licht aan, de leesbril opgezocht... Dat was me vaak al teveel gedoe. Vaak keek ik gauw even op mijn mobieltje, dat is makkelijker ineens te lezen. Want vaak was het niet de moeite waard om de tv aan te zetten. Te veel reclame's tussendoor, waardoor het voor ons veel te laat werd. Dus de gids eruit.

De krant is eruit gegaan omdat het voordeelabbonnement zou ophouden en we dan bijna 30,- per maand gaan betalen. Voor "koppen snellen" vind ik dat te duur. Ook daar lees ik veel van online.

En toch... af en toe kriebelt het.... De gewoonte van smorgens een kopje koffie met de krant op tafel wordt wel gemist. gisteren heb ik de zaterdag krant los meegenomen bij de supermarkt. Pas bij het controleren van de kassabon zag ik dat een zaterdagkrant me 2,70 kost. Dat is een schep geld voor even zitten met een krantje. Dat is het me niet waard gebleken. Weinig echt leesvoer. Ga ik dus niet meer doen.

De Libelle en de Margriet haal ik ook wel eens los. Ook daar kijk ik wekelijks wel even of het de kosten waard is. Een losse Libelle of Margriet kost ook al gauw 3,25.
Nu kun je al lezend mij wel een knieperd vinden, maar al met al zijn t toch flinke bedragen die ze er voor vragen. Eenmaal thuis blijken de artikelen vaak tegen te vallen en ben je er heel senl door, weinig diepgang.
Christelijke bladen zijn weer niet los verkrijgbaar. Dan  moet je gelijk weer een abbonnement nemen. Dan ben je weer verplicht tot minstens een jaar afnemen. Ik wil gewoon af en toe een los nummer, omdat dit of dat onderwerp op de cover mij aanspreekt.

Er zijn wel baden waar ik in de winkel wel eens in blader. Bladen die misschien meer onderwerpen hebben waar ik iets mee heb of er iets aan heb, maar dan is het blad zelf weer erg duur. Er zijn bladen bij van wel 6,95 per stuk! Zelfs het blad Genoeg vond ik duur en zijn kosten niet waard. Het blad genoeg is de opvolger van de vrekkenkrant. Dit blad las ik vroeger en wordt ik nu nog op aangekeken. Nu lijk ik ook wel wat vrekkig om geen 3,25 uit te willen geven voor een weekblad. Maar Ik heb er nog geen 10 minuten lol van. Dan geef ik dat liever uit aan iets waar ik veel langer plezier van heb. Perkgoed of zo....

Het is wel zo dat de weinige bladen die ik koop, wel allemaal bewaar om ze weer door te geven. Ik moet nodig mijn tijdschriftenmand weer eens uitpluizen. Er liggen tijdschrijften oud te worden. Ga ik maar eens gauw doorspitten en door geven. Welke bladen lees jij en geef jij door?

8 opmerkingen:

 1. Bij ons worden (een paar) losse nummers van de Eva verkocht bij de Bruna. Verder lees ik de Eva (maar ook andere bladen) via de bieb.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben de t.v. gids ook opgezegd, zelfde reden. Een krant is ons al veel langer te duur. Ik was geabonneerd op de Buitenleven en de Flow. Ook opgezegd. Alleen, ik koop de Flow nu los. Kan het blad nog niet echt laten liggen, stom he? Verder lees ik de Libelle en de Margriet van mijn moeder en zusje. Zij ruilen eerst onderling, en dan krijg ik ze. De flow gaat dan weer naar mijn zusje toe, 't is m'n moeder ding niet zo... Ook haal ik vaak tijdschriften bij de bieb. En natuurlijk boeken. Zoals je al ziet, ik kan gewoon niet zonder leesvoer ben ik bang ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als je een station in de buurt hebt ,zou je daar de metro of de spits kunnen halen die is gratis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mocht je tijd hebben, bezoek de leestafel van de bibliotheek dan eens, kranten tijdschriften en je gaat heel gericht lezen waar je interesses liggen.
  groet Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. What is the most important portion is the sincere words that you put together in the poems that will catch
  the attention of the one you loved as this is what you truly want from the romantic poems that you have created for him.

  You can always choose a box of her favorite chocolates,
  for example. On the other hand children spend
  most of their time with their mothers, who love deeply, scold
  harshly, they worry extremely but in the end they make you what you are.



  Also visit my website ... Gedichte zur Geburt � Gedichte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met de zaterdagkrant doe ik zeker 1 of 2 dagen. Maar ik lees 'm dan ook van voor tot achter. Een tijdschrift lees ik ook helemaal daar koop ik het voor.Dan nog vind ik ze soms duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. That Halloween, right after she turned four, she told
  the story over and over, to anyone who would listen,
  delighting in making them jump when she yelled the spooky ending.
  Of course, when it comes to song and ordered modulations
  and reinventions, Christina Aguilera and Britney Spears should be believed.
  On the other hand children spend most of their time with their mothers, who love deeply, scold harshly, they worry extremely but
  in the end they make you what you are.

  Feel free to surf to my blog post: poems

  BeantwoordenVerwijderen
 8. It has an all-black black (matte) external casing,
  comprehensive with a pop-up flash on the best. It includes
  the feature of red eye reduction and the various white balancing features include Auto, Daylight, Cloudy, Fluorescent H, Fluorescent L, Tungsten and Custom.
  The software is Sony's "Picture Motion Browser" v 5.

  Review my weblog :: mails-world.com

  BeantwoordenVerwijderen