dinsdag 4 juni 2013

Inkt op....nieuwe printer kopen?

De inkt is op. Zullen we dan toch maar een nieuwe printer kopen?
De vraag is eigenlijk te zot voor woorden, maar toch heel serieus. De inkt is weer op.

We hebben nu een printer Lexmark Z 25. Deze werkt prima, maar is vrij duur in inkt. B-merken inkt voor deze printer zijn steeds slechter verkrijgbaar en niet zo heel veel goedkoper. Daarnaast hebben we een Canon scanner. We hebben de luxe dat er nog een all-in-one printer op de reservebank hebben staan. Dat is de Lexmark X 2310. De handige man die ook cartidges verkoopt heb ik gevraagd wat wijsheid is. Welke printer is nou het zuinigst in gebruik. Volgens hem was dat toch de Z25, omdat deze 2 cartridges heeft; een voor zwart en een voor kleur. De X2310 heeft maar 1 cartridge, dus als het zwart op is moet je een nieuwe kopen.

Maar misschien was het geen gek idee om eens uit te kijken naar een hele nieuwe printer, omdat we nu zowiezo al 50,- kwijt zullen zijn aan inkt voor de Z25. Hij heeft een brother DCP J315W in de aanbieding staan voor 70,-. Deze heeft cartridges op kleur. Dat is goedkoper dan 1 for all. En Brother schijnt ook goed samen te kunnen met de B-merken cartridge.

Ik denk dat ik vrij rap moet beslissen of ik weer nieuwe inkt koop of een nieuwe printer. Het raakt tegen het einde van het schooljaar en er zullen nog wel de nodige werkstukken uitgeprint moeten worden.
Een nieuwe printer heeft wel wat inkt in zich, maar altijd minder dan in de cartrridges. Dus met 70,- ben ik maar even gered. Daarna wordt het goedkoper?

Weer een rib uit ons lijf. Hoeveel hebben we er nog?

Wat is wijsheid? Wat raden jullie aan te doen?

8 opmerkingen:

 1. Wij hebben een tijdje terug ook een nieuwe printer moeten kopen. Het werd een brother die alleen zwart wit kan. Soms is dat toch wel jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij hebben ook net een nieuwe metzelfs een fax er bij gekocht bij wehkamp volgende dag in huis incluisief bezorgkosten 58 euro merk canon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al jaren geen printer meer thuis staan. Dochter heeft nog niet de werkstukken leeftijd. Misschien volgend schooljaar en dat zien we dan wel weer.
  Die paar printjes die ik zelf wil maken print ik op mijn werk of als het dringend is in het weekend bij vrienden. Dat laatste is de afgelopen 3-4 jaar 2x voorgekomen.
  Geen printer leert je ook veel bewuster wel printjes te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook een Brother printer en zouden niet anders meer willen. De inkt bestellen we online via K.ruidtvat. Daar kun je kiezen uit zowel de a-merken als de b-merken. De b-merken kosten iets van €7,50. Een heel verschil met €50,- euro. En ze gaan echt heel lang mee. Wij hebben 5 schoolgaande kinderen en kopen eens in de 4 maanden nieuwe inkt en dan meestal maar 1 cartridge. Bijkomend voordeel is dat de zwarte cartridge groter is dan de rest, dus gaat langer mee.. Ik zou adviseren om toch vooral voor de brother te gaan.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als de garantie eraf is gewoon refill kopen. Of als je handig bent zelf vullen. In sommige grote steden zijn van die kleine shopjes waar ze de cartridge voor jou vullen. Wil je toch gaan vervangen kijk dan eerst goed op internet wie de goedkoopste cartridge hebben prijs-kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In een printer die je koopt zitten de inktpatronen minder vol dan de navullingen. De prijs is dan dus wel niet zo veel hoger, maar je krijgt er wel minder inkt voor (en een printer, maar die heb je eigenlijk niet nodig) Ik zou inderdaad net als wat hierboven gezegd word cartridges van een B merk kopen.
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik snap aan de ene kant dat je denkt een nieuwe printer is misschien goedkoper dan de inkt,maar ja als iedereen dat gaat doen ,zitten we straks met een overschot aan printers die het wel doen ,maar weggedaan worden omdat de inkt op is, lijkt me toch een slechte zaak voor het milieu.ik heb ervoor gekozen om helemaal geen printer meer te kopen en als er iets geprint moet worden dat te regelen met een kennis ,ik betaal dan een kleine vergoeding voor het uitprinten, misschien heb je ook wel een kennis of een familielid waarmee een printer mee kunt delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet ook een nieuwe printer. In de winkel zeiden ze dat als ik goedkoop wil printen eentje moet kopen die 2 kanten van het papier kan printen: http://zakelijkeprinter.nl/dubbelzijdig-printen. Dat scheelt de helft aan papier kosten en met 2 studerende kinderen gaat er hier heel wat papier doorheen :) Net met mijn man overgehad en die is het er mee eens dus vanmiddag op pad voor een nieuwe printer!

  BeantwoordenVerwijderen