dinsdag 11 juni 2013

Onrust in de tuin.

Het is wat onrustig in huize dubbelop. Binnen en buiten. Buiten is in de achtertuin. Al dagenlang zijn de kippen een stuk onrustiger. Veel herrie en schreeuwen om eten. Nu zijn ze dan inmiddels 3,5 jaar. Ik heb geen idee of de leeftijd wat mee gaat spelen. Herrie maken ze wel. Gisteren viel me op waardoor die herrie zeker ook komt. Het kippenhok is van origine een konijnenhok. Het werd als konijnenhok verkocht. doet prima dienst als kippenhok. Maar de mussen hebben het voer in het hok ontdekt. Er zwermen nu hele kolonies mussen door het hok heen. En met zoveel mee-eters wordt de maaltijd wel erg karig. We hebben er nu weer plexiglas platen voorgezet om de mussen een beetje buiten te houden. Maar mooi is het niet. Ik denk dat we het gaas moeten gaan bewerken en er fijner gaas tegenaan moeten binden. Ook niet mooi, maar ja.

Vanmorgen zaten ze er alweer, eenheel groepje kauwen. En als die het op een krijsen zetten, samen met de kippen.... Als je zo wakker wordt...Daar gaat je goeie humeur.

Kauwen hebben weinig mee zitten; ze zijn niet klein en schattig, niet mooi van kleur en maken ook nog eens een rotgeluid. De kippen werden er onrustig van dus probeerde ik ze weg te jagen. Mooi niet gelukt. Er blijkt een jonge kauw in de tuin te zitten die nog niet zo goed kan vliegen. Toen ik hem wilde wegjagen verstopete hij zich eerst achter het kippenhok.

Later tussen de bloempotten.


Ik laat ze nu maar wat scharrelen in de tuin. In de loop van de dag of week zullen ze wel weer verdwijnen.
Wel moet ik nu de hond goed in de gaten houden als die in de tuin is.
Tot nu toe had de hond niet eens door dat die vogel in de tuin zit, maar pa en ma kauw hebben Zita wel door en ik ben een beetje benauwd dat ze Zita zullen aanvliegen als zij te dicht bij het jong komt.

Nu er wat onrust is kom ik soms tot rust door een eind met de hond te gaan wandelen. Heerlijk de natuur in. Soms stap ik stevig door, weer een andere keer heb ik juist meer ook voor het kleine moois in de natuur. Ik heb er wat foto's van gemaakt.

Boterbloemen langs de spoorlijn
6 opmerkingen:

 1. Misschien zitten ze wel in de puberteit? Kan dat bij kippen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. madeliefjes die heb ik hier nog niet gezien.
  groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. madeliefjes die heb ik hier nog niet gezien.
  groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Broadcast satellite "in the Star on the 9th," was successfully
  launched in June last year, it can be said is a milestone
  in the field of live satellite event. So your personal,
  non-commercial, watercraft is exempt from a licensing requirement.
  Many people will be happy with replaceable batteries for home use and occasional outings.


  Feel free to surf to my page; tunein radio Application

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's van die kraai! Boterbloemen zijn bijna mijn lievelingsbloemen :-) De kippen zijn onrustig? Geen vos in de buurt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie bloemen! Als je nog op zoek bent naar iemand die je een handje helpt in de tuin, dan is een platform als Care.com een aanrader. Daar kunt veel mensen vinden die je tuin graag in orde willen maken.
  https://nl.care.com/

  BeantwoordenVerwijderen