dinsdag 2 juli 2013

Openbaar groen, moet je doen!

Vorig jaar heb ik ook al eens een poging gedaan. Dit jaar probeer ik het toch weer; Een stukje openbaar groen vergroenen. Ik weet dat er wel echte actiegroepen zijn die dit doen. Net zoals de wildbreiers zijn er ook wildplanters. Maar zo rigoreus wil ik het niet aanpakken. Ik doe het gewoon met de kleine plantjes die ik over heb of gevonden heb.

Vlak voor ons huis staat een boom. In het trottior. Om die boom heen zit een heel klein stukje kaal zand. Tot gisteren. Vorige week heeft de plantsoenendienst alle onkruid weggehaald. Dat stond bijna kniehoog. Daarna was het een kale vlakte, wachtend tot er weer nieuw onkruid opsproot.
Vorige week waren er een paar droge dagen. Ik heb toen verderop in de straat 2 miniplantjes vrouwenmantel tussen de tegels uit getrokken. die heb ik eerst enkele dagen in een bakje water gezet.
Gistermiddag was ik in de voortuin aan de gang en heb enkele plantjes uit de voortuin overgezet naar het stukje onder de boom. Ook zijn de plantjes vrouwenmantel daarbij gezet.
Zo ziet het er nu uit.
Het is allemaal nog erg klein en ielig, maar met wat zon en veel water komt het misschien goed.
Nu maar hopen dat andere hondeneigenaren hun beest wegtrekken als hond daar wil plassen. Straks kan dat wel weer, als de planten groter en sterker zijn, maar nu nog even niet.


Is het een idee voor de boom of het stukje groen bij jou voor het huis? 

4 opmerkingen:

 1. Er staat een heel bos vol met bomen voor ons huis, denk dat daar geen plant wil groeien haha Maar ik vind het een mooi initiatief van je, toppie! Nu inderdaad hopen dat de hondeneigenaren oog hebben voor mooi groen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een buurvrouw hier in de straat doet het ook regelmatig. Het sneue ervan is dat de plantsoendienst het een week of twee later gewoon weg schoffelt. Jammer want het is een mooi initiatief.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een idee om er een stokje bij te zetten met "net gepland" ofzo er op. Voor plantsoenendienst handig en ook te hopen dat hondeneigenaren die hint snappen.
  Succes!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee. Ga ik doen. Ik dacht zelf aan een paiertje aan de boom, maar vond ik niet zo mooi. Een stokje of zo is wel mooier. Bedantk voor je tip. Hannie

   Verwijderen