maandag 22 juli 2013

Zomerrust.

Het is ZOMER. En nu hebben we wel een beetje veel van het goede. Erg warm. Goed voor een tijd van rust. Door de warmte worden we wel gedwongen tot rust.


En wat vind ik het genieten om in mijn tuintje te zitten! Glaasje drinken erbij, benen op een krukje en een klein werkje om handen. Lekker onder de luifel. Heerlijk om in de stilte de bijen te horen zoemen, de zwaluwen hoog boven me. Kortom; Rust.

Ik denk wel dat je om zo te kunnen genieten van deze rust, je wel eerst tot rust moet zijn gekomen. Als je onrust hebt omdat er nog zoveel gedaan moet worden, er een zwerm kleine kinderen om je heen fladdert of er spanningen zijn, dan kun je niet zo genieten van deze rust.Het is het nietsen en het niets hoeven. Wat een weelde!

Dit zijn ook momenten die je moet pakken en zo gebruiken als die zich voordoen. Voor je het weet is je tijd van rust voorbij en wordt die weer ingenomen door het gejaag van alledag.

In het hele land is het nu vakantietijd. Heb jij al tijd gehad om tot rust te komen? Gun je jezelf die tijd?

Ik ook niet altijd. Dan ben ik bezig met van alles en nog wat. Soms ben ik dan aan het eind van de dag helemaal voldaan van wat er allemaal gedaan is, en soms heb ik ook wel tijd verlummeld. En een andere keer kies ik er weer voor om lekker te lummelen, lekker wat aan te rommelen in huis. En zo aanrommelend merk ik dan aan het eind van de dag dat er toch nog wel veel werk verzet is. Lekker voelt dat.Het is zomer. Genieten geblazen. Stevig doorwerken om straks te gaan genieten, lekker lummelen of nietsen. Ik hoop dat je geniet van wat je ook aan het doen bent. Waar geniet jij het meeste van?

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk he een tijd van rust.
  Daar kan ik ook van genieten heerlijk onder de boom bakkie thee en een freubelwerkje of een leuk boek !
  Geniet ervan deze zomerse dagen.
  Lieve groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik geniet er ook enorm van. verjaardag van zoontje gevierd (2x, op dag zelf en zondag), een bruiloft gehad, zelf 2 jonge kids (1 en 3) en oppaskids soms hier (5 mnd en 11mnd) maar toch lekker rustig aan :) heerlijk! oudste veel buiten, weinig omkijken naar. huishouden wel doen maar op gemakje. bevalt me wel :) mag iets koeler, maar ik vind het nog wel uit te houden. minder last van dan verwacht. heerlijk!!!
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige post. Ik vind het nog lastig om rustig te (blijven) zitten. Ik spring steeds op om 'even iets' te doen. De echte rust moet nog komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt stil zitten kan hier ook niet met 2 jonge kids en jonge oppaskids maar de rust voelen doe ik wel en volop genieten.. :) heerlijk!

  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen