zaterdag 14 september 2013

De eerste schoolweken zitten erop. Rekeningen stromen binnen.

De eerste schoolweken zitten erop. De jongste twee zitten nu allebei inhet vierde jaar van de middelbare school. De opleidingen zijn heel verschillend, maar ze hebben een ding met elkaar gemeen; De hoge kosten.

De optelsom van 2 weken school;
Koffer voor de opleiding tot juniorkapper     695,-
Licentie                                                            65,-
twee daagjes Lille                                         100,-
Dagje Beautybeurs                                          25,-
Tot nu toe                                                       885,-

We hebben ook post gehad dat er een casio grafische rekenmachine moet komen; 105,- We hebben nu de Texas TX 83 of 84? We proberen of het nog kan met deze rekenmachine. Hij kan er in ieder geval wel mee overweg en het was wel toegestaan. Hij krijgt alleen geen klassikale uitleg over de Texas rekenmachine.
In de loop van het jaar komt daar nog van alles bij aan kosten. Met deze optelsom zijn we er nog lang niet. De rekeningen voor schoolgeld, excursies en wat nog meer, komt straks nog. Meestal in november.

Soms word ik wel wat sjacherijnig over steeds maar weer nieuwe kosten. Dat zijn dan goede momenten om mijzelf maar eens toe te spreken en alle zegeningen maar eens te gaan tellen. En dan ben ik voorlopig niet uitgeteld. Er is alleen niet echt een leuke optelsom van te maken. Veel zegeningen zijn niet in cijfers uit te drukken.

(Plaatje van Internet)


5 opmerkingen:

 1. herkenbaar. Oudste dochter kreeg een brief mee van een meerdaagse uitstap naar Barcelona, min of meer verplicht en kosten 430 euro. Zoals het nu lijkt geen grafische rekenmachine nodig voor jongste dochter (nu klas 4), volgend jaar vast wel maar dan kan ze wel van 1 van de oudere broers of zus krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De grafische rekenmachine is echt wel nodig. Zoek eens op marktplaats. Verder allerlei kosten hebben we ook gehad/nog, een ov chipkaart (7,50+30,00+50,00) boeken 550,00 schoolgeld 75,00 schoolspullen ca. 50,00 dus het geld vliegt uit je knip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet er alles van, maar als je je zegeningen telt dan ach ben je toch heel rijk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij is de Casio 83 echt verouderd. Mijn dochter kon er al nauwelijks meer mee terecht. Deed in juni 2012 eindexamen vwo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die dure rekenmachine hebben wij twee jaar geleden moeten aanschaffen. Kostte toen 89 euro geloof ik.

  Vooral de kosten voor al die reisjes, zeker zo vlak na de zomervakantie, snap ik soms niet. Dan denk ik wel eens: 'Ga toch eerst een gewoon les geven!'

  BeantwoordenVerwijderen