woensdag 11 september 2013

Startavond huiskring; Lekker samen eten!

Vanavond hebben we bij ons thuis de eerste avond van de huiskringen. Eens in de 2 weken komen we bij elkaar.  Die zijn niet alle avonden bij ons thuis. Dat rouleert. Het is in onze kring een gebruik geworden om het seizoen af te sluiten met een bbq. Dat hebben we dit jaar anders besloten. We zouden eerst een afsluitingsavond bij ons thuis houden, maar dat is er toen niet van gekomen. Dus nu wordt het een startavond. Dat is niet verkeerd, want er zijn ook nieuwe mensen bij en zo leer je elkaar wat beter kennen op een ontspannen manier. Lekker eten samen.


We hebben met elkaar afgesproken wie er wat mee gaat nemen, om een beetje te voorkomen dat iedereen met hetzelfde aankomt. Helemaal heb ik het niet kunnen voorkomen. Iemand had al eerder voorgesteld om hartige taart mee te nemen. Dat had ik toen keurig opgeschreven op mijn lijstje, maar niet opgeslagen in mijn hoofd. Krijg ik op een avond telefoon van iemand die ook voorstelde hartige taarten te maken. Denk ik er toch heel niet aan om op dat lijstje te kijken! Ik wil niet iemand gaan bellen om zijn plan te wijzigen. Gelukkig zijn er heel veel verschillende taarten onder de noemer hartige taart. ;-)

Ik had beloofd om Betsie's salade te gaan maken. Ik heb t recept van mijn collega Betsie. Vandaar dat ik t nu Betsie's salade noem. Het kan zijn dat ik t al eens eerder genoemd heb, maar hier nog even het recept;

Betsie's Salade.
Neem een bak kant en klare aardappelsalade. Doe hier een pakje hamblokjes in, een klein blijkje kleingesneden ananas, een handvol kleingesneden lenteui en een flinke handvol kleingehakte ongezouten cashewnoten. Dit is het lekkerste als je het wat langer van tevoren maakt, dan kan de smaak goed mengen.

Ik heb er vanmorgen toch nog maar wat extra's bijgemaakt, omdat ik wat meer eters heb. De kinderen eten ook gewoon mee, dus wij hebben 5 eters. Stokbrood gehaald, mini-gehaktballetjes gebraden met pindasaaus en een stapel pannenkoeken gebakken. Lekker met stroop, suiker of bramenjam.

Vanavond zitten wij met 16 man in de kamer. Ik heb lang getwijfeld of ik de hele boel zou verbouwen tot één grote kring, of juist niet, omdat we toch veel heen en weer lopen. Ik heb niet verbouwd. Ook de borden, schotels en bestek ga ik niet uitgebreid uitstallen. Ik heb daar gewoon de ruimte niet voor en alles staat toch grijpklaar. Ik heb wel alles zoveel mogelijk gebundeld, dus wel bijvoorbeeld alle schoteltjes bij elkaar gezet, zodat we niet vanuit verschillende plaatsen hoeven pakken.

De buffetkast, 2 sidetables en de salontafel zijn leeggehaald. Daar liggen nu kleedjes op en alle kleine grut ligt in de lades. Daar kan straks het eten staan. Het drinken is vanmorgen al gebracht en staat in de koelkast.


Ik kijk er naar uit en bedenk dat ik de servetten vergeten ben! Vanmorgen kwam ik eerst ook al tot de ontdekking dat ik toch geen eieren meer had, en nu de servetten. Schiet lekker op zo.
Verder denk ik dat ik alles in orde heb. Het kan zijn dat als manlief thuiskomt we toch nog gaan schuiven met de stoelen, maar dat merk ik dan straks wel.

Na deze startavond gaan we als gemeente (kerk) aan de gang met het programma Celebrate Recovery.
Het is een programma van 8 keer bij elkaar komen. We gebruiken hiervoor de boeken "Op weg naar herstel" van John Baker. Kent iemand dit programma? Heb jij t ook zelf gedaan en wat vond je ervan?
Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en wil ze ook doorgeven in ons groepje.

5 opmerkingen:

 1. Je kunt ook keukenrol i.p.v. servetten gebruiken! (Eventueel al afscheuren en "gezellig" neerzetten).
  Fijne avond !
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ook wij hebben kring, maar dan om de 3 weken. Wij sloten ook altijd af in juni met etentje. Daar kwam dit jaar niet van en nu gaan we over 2 weken samen uit eten. Ik heb eerst voorgesteld om bij ons thuis te eten, maar dat heeft mijn man me uit het hoofd gepraat en het wordt dus een etentje buiten de deur.
  Fijne avond en goed seizoen gewenst. Het programma waar je het over hebt ken ik niet. Wij doen bijbelstudie met een boekje van Max Lucado over Thessalonicenzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben afgelopen zondag als gemeente startzondag gevierd met een gezamenlijke picknick in het park. Wel van te voren intekenen met hoeveel je wilde komen en of je ook wat te eten mee zou nemen. picknicktafels staan wel in het park. Wij hadden veel geluk met het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hadden ook gisteravond voor het eerst weer kring. Dit jaar behandelen we het bijbel boek Handelingen. Het was weer een hele fijne en goede avond. We zouden afgelopen juni een picknick houden ter afsluiting van het seizoen maar toen was het erg slecht weer. We hebben dat uitgesteld tot afgelopen zondagmiddag, het was na een regenachtige ochtend heel erg mooi weer. We waren op een open plek in het bos, wel 50 mensen en kinderen. Iedereen mocht zelf weten wat hij/ zij meenam. En leuk en gevarieerd dat het was, wraps, hartige taart, allerlei lekkere broodjes, salades. Maar het belangrijkste was de ontmoeting met elkaar.
  Het programma Celebrate Recovery wordt bij ons in de gemeente wel gegeven, ik heb er zelf geen ervaring mee. groetjes Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg zo'n huiskring! Volgens mij hebben we die hier niet. Ik ga eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen