zondag 22 september 2013

Weer een kamer leeg.

Weer een kamer leeg. De tweede al deze zomer. Maar ook deze kamer zal maar even leeg staan. volgende week de zwabber en de sopdoek erdoor en het kan weer in gebruik genomen worden.
Het was een drukke week.

Deze kamer staat nu leeg en gaat de kamer van mijn dochter worden. Eerst zou ik deze kamer nemen, maar de plannen zijn toch iets gewijzigd. Mijn dochter is eerst van het kleinste kamertje verhuisd naar de vorige kamer die vrijkwam. Maar die kamer heeft veel beter daglicht dan deze kamer op de foto. Dochter gaat straks een half jaar naar Italie en is hier alleen de weekenden. Dan is het toch niet logisch? Dus gaat dochter al haar spulletjes nóg een keer verhuizen en gaat zij op de kamer die je hier ziet. Krijg ik alsnog de kamer met meer daglicht. Dat is veel prettiger met al mijn priegelwerkjes.

Ik ben blij dat manlief dit heeft opgepakt en met haar besproken.  Dochter had die andere kamer al gekregen. Ik had me veel te bescheiden opgesteld en haar de lichte kamer gegeven. Gisteren is het opnieuw ter sprake gebracht en ik voelde wel wat opluchting dat dochter het vrij vanzelfsprekend vond dat ik die lichte kamer nam. Ik had gelijk van het begin aan moeten geven dat ik die kamer had willen hebben en zij die andere zou krijgen. Ik geef toe dat ik het er nu bij had laten zitten en haar de lichte kamer had laten houden. Want; Beloofd is beloofd.
Ik ben blij dat zij allebei iets doortastender zij geweest dan ik.

In de afgelopen week waren mijn ouders 50 jaar getrouwd. Een leuke, drukke dag gehad. Eerst hebben manlief samen met de vriendin van mijn broer boodschappen gedaan en  een buffet gemaakt. Enkele salades, gemarineerde kipsate, gehaktballetjes, lekker.
Het was zo leuk om te zien, twee mensen, allebei een (heel verschillende) opleiding in de voeding en dan zo elkaar vinden in iets doen wat ze allebei leuk vinden.
Mijn zus woont iets dichter bij mijn ouders in de buurt en zij hebben het bij de voordeur versierd. Ik heb daar geen foto van zonder dat er herkenbare personen op staan, dus kan ik dat hier niet laten zien.
Op deze manier hebben we alle kosten voor mijn ouders een beetje in de hand kunnen houden. 
Het was fijn m'n broer en zus weer even te zien. Wij zoeken elkaar niet echt vaak op. Meestal ontmoeten we elkaar bij pa en ma.
S'nachts reden we weer terug naar huis, via een grote omweg. De normale route was afgesloten.
De volgende morgen een zoon helpen met verhuizen. Manlief hielp kasten in elkaar zetten en ik met spullen sjouwen en de catering.

Nu is het zondag; Rustdag.


Morgen weer verder met het her-indelen van het huis.


1 opmerking:

  1. Wat een mooi buffet en ziet er lekker uit.
    Succes met kamers verhuizen een hele klus !!

    BeantwoordenVerwijderen