zaterdag 19 oktober 2013

...en dat noemen ze vakantie?

Deze maand heb ik wel 2 weken vakantie. 1 week met manlief samen en 1 week met de jongste 2 kinderen. Deze week eerst met manlief. Deze week zijn we 5 jaar getrouwd en dat willen we vieren.
Om het te kunnen vieren en omdat er toch nog snipperdagen op moesten hebben we allebei vrij genomen.

Op maandag begon de week al anders dan verwacht. We zouden met de ouders van manlief meegaan naar het ziekenhuis. Blijkt het iets te zijn waar we tot in de middag mee zoet zouden zijn. Maar het was te belangrijk om af te haken, dus zijn we gebleven. Smiddags bij ons thuis nog even nakaarten met een bak koffie. Dat hadden we wel nodig. Het is niet niks wat schoonpa voor zijn kiezen gaat krijgen.

Dinsdagochtend zijn we gaan winkelen. We hadden allebei nieuwe kleren nodig. Om echt lekker te winkelen zijn we niet naar onze eigen stad gegaan, maar een grote plaats iets verderop. Nu zijn wij allebei geen snuffelaars die verderop ook nog even willen kijken. We slaagden al heel snel voor wat we echt zochten. Ik een veel warmere winterjas en een paar hoge schoenen, manlief een stel lange broeken en een colbertje. Vorig jaar heb ik net een nieuwe winterjas gekocht, maar deze bleek veel te koud! Ik gebruik 'm nu als tussenjas. Een jas voor als het nog niet echt zo koud is. We liepen dus al heel snel met grote tassen te sjouwen. Dat winkelt niet echt lekker. De auto stond te ver weg om even de spullen daar heen te brengen en weer verder winkelen. Toen hebben we ons zelf uitgenodigd bij mijn ouders en hebben we daar gegeten. Moeders heeft ons lekker verwend met een uitsmijter met ham.

Woensdag was de grote dag, onze trouwdag. smorgens mocht ik lekker uitslapen en heeft manlief de kinderen naar school geholpen. Daarna hebben we lekker samen ontbeten met een croissantje, krantje en sapje. En met prachtige bloemen.
We zijn vandaag erg veel verwend met bloemen en kaarten! Mijn vriendin kwam onverwachts langs, schoonouders en zoon verwenden ons ook met bloemen, . Van anderen kregen we een kaartje toegestuurd. Zo fijn! Echt feestelijk! s'avonds zijn we sjiek uit eten gegaan met de jongste 2 kinderen in het Van der Valk hotel/restaurant. Ik kan met niet herinneren ooit in een van hun restaurants gegeten te hebben.  Toen mijn vriendin binnenkwam waren manlief en zijn dochter net bezig om de stoffen 2 zitsbank uit de kamer te halen en de kamer een beetje opnieuw in te richten.

Met dat opnieuw inrichten zijn we donderdag mee verder gegaan. De pc is naar boven gegaan, de lange dressoirkast is naar de zolder gegaan en de tv staat nu in de computerkast. De tv is wel op zijn plek blijven staan, maar staat nu achter deurtjes. Niet meer zo nadrukkelijk in de woonkamer, we keken toch amper.  Het dressoir moest in delen naar boven en de trapleuning losgeschroefd, anders kon het niet naar boven. Veel spullen uit de woonkamer staan nog net zo in de kast. dat moet ik nog weer opnieuw indelen.
De eethoek staat nu tegen de muur aan onder de grote klok. Maandag moet ik naar Geldrop om de andere eethoek op te halen. Deze heb ik gekocht via een veiling. Het lijken precies dezelfde stoelen als de 2 die wij nu hebben. Dan kunnen we straks 3 stoelen aan de ene kant van de tafel zetten en 3 aan de andere kant, zoals je nu veel ziet. Dat kon bij ons eerst niet omdat onze andere stoelen hiervoor te groot waren. Die ga ik verkopen op marktplaats. Ik schreef al dat ik een eethoek had gekocht. Van de eethoektafel hopen we een stuk van de poten te kunnen zagen om er een ronde salontafel van te maken. Dan gaat onze langwerpige ook op marktplaats.
Deze stoelen (4) gaan we verkopen.


Vrijdag zijn we 2x op vistite geweest, zowel bij een broer van manlief als bij een zoon. Zoon is jarig en woont sinds kort samen. Nu gaan we dus echt op vistite om hem te feliciteren. Heeft wel iets.
Vandaag is manlief en zijn zoon op het werk, ook al is het zaterdag. Ze krijgen een cursus lading zekeren. Bijscholing voor de code 95 op het rijbewijs. Manlief heeft nu zijn 35 verplichte uren bijscholing. Eigenlijk is zijn rijbewijs nog een tijd geldig, maar om die code erop te krijgen (verlicht) met hij nu eerder een nieuw rijbewijs aanvragen. Weer kassa. Want omdat het een beroepsrijbewijs is moet hij extra gekeurd worden. Zelf te betalen.
Morgen heeft manlief zaaldienst in de kerk, dus is hij ook niet echt vrij.

Maandag gaat hij weer verder met zijn werk. Dan heb ik nog een week vrij met de kinderen. Ik heb al geopperd om ook samen te gaan winkelen, maar allebei zeggen ze dat ze het kleedgeld op hebben. Tja, met lege zakken winkelt niet fijn. Gaan we andere dingen doen. Ik hoop wel dat ze ervoor in zijn om iets te ondernemen. Misschien hebben ze zelf nog wel ideeën? 

4 opmerkingen:

 1. pffff druk ,druk ,druk, maar ja het geeft ook wel een lekker gevoel als je weer zoveel gedaan hebt !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oja en nog gefeliciteerd op naar de 10 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker druk en gezellig! Zijn de stoelen ondertussen al verkocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Tim,
   De stoelen zijn al weg. Wat hebben we eigenlijk gedaan met die stoelen? Geen idee. Weggegeven of verkocht? Ze zijn er niet meer.

   Verwijderen