donderdag 24 oktober 2013

Je agenda, een statement?

Bij het maken van een afspraak wordt bijna altijd de agenda erop nageslagen. Via het mobieltje, anders digitaal of een papieren agenda. Zelf ben ik digitaal best handig, maar blijf ik wel gaan voor de papieren agenda. Ik vind dat veel makkelijker dan digitaal. Veel makkelijker om snel even iets na te kijken of een afspraak te plannen.

Ze liggen al weer volop in de winkels; agenda's voor het volgende jaar. Ik heb er ook al meerdere keren tussen staan neuzen. Ga ik voor die of voor die? Er is zo véél keuze. Van het Nibud, Natuurmonumenten, Huisagenda, Unicef, Hema, veel tijdschriften hebben een eigen agenda, kunstagenda, noem maar op en het is er.

Ik vraag me af of en in hoeverre vrouwen zich ervan bewust zijn we een statement neerzetten als we de agenda op tafel leggen om de afspraak te maken. Ik denk dat elke keer als je je agenda op tafel legt, je iets van jezelf laat zien;
Is het een agenda vol losse briefjes, paperclips en elastiekjes om de boel bij elkaar te houden?  (Zo ziet de mijne er nu uit, teveel losse blaadjes ertussen.)
Is het een agenda vanuit een bepaalde visie of invalshoek? Zo stond ik wel eens te kijken in de evangelische boekwinkel.
Is het een agenda gekregen bij je bank, verzekeringsmaatschappij of decemberzegels?
Is het een ringband-agenda met echt leren omslag? 
Of vis jij je mobieltje uit je broekzak?

Ik schreef al dat ik wel eens in de evangelische boekwinkel heb gekeken naar een speciale agenda. Ik vind ze mooi, laten ook wel iets van je zien, maar te duur. Je betaalt er minstens een tientje voor. Dus toch maar niet. Ik heb dat eerlijk gezegd niet over voor een agenda. Ik heb dat wel eens gedaan, maar in de praktijk viel het me na enkele weken niet eens meer op dat ik zo'n agenda op tafel legde.
Ik heb ook wel eens de decemberzegelsagenda gebruikt, maar daar werd toen mijn schrijfruimte te veel beperkt door de reclame's die erin stonden. Vorig jaar had ik een agenda van de Action voor 1,99. Budget, maar toch erg leuk. En in zijn vormgeving zijn geld zeker waard. Nu heb ik er gisteren een gekocht bij een winkel, ook weer voor 1,99. Duur genoeg. En toch vind ik 'm leuk eruit zien. Ik heb er nog niet in geschreven, want wie weet.......

Ik wil best een statement maken, maar niet met een te dure agenda.
Heb jij al een agenda voor volgend jaar? Waar laat jij je door beïnvloeden in je keuze?

9 opmerkingen:

 1. Goedkope (kantoor)agenda. Leuke sticker erop uit de evangelische boekhandel. Bijvoorbeeld "Want ik schaam mij het evangelie niet". Goedkoop en toch een statement.
  hrtlkgrt Marry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kreeg jaren via mijn zoon de Rémovos agenda. Die liet de week met zondag beginnen. maar op een gegeven moment was dat niet meer zo. Toen een chr. agenda gekocht een paar jaar maar ...toen werd de decemberzegelagenda opeens erg leuk, gemaakt door de medewerkers van de Flow ( dat blad heb ik 2 jaar gelezen en herlees ik nu) en daar wacht ik nu voor de 3e keer weer op.. Hopelijk weer met spiraal want ik heb hem altijd open op een plekje op het aanrecht liggen. En de schrijfruimte is ruim voldoende voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik dit jaar maar eens de Opzij-agenda ga kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn agenda is ook een statement :-) Ik ben een planner!! Binnenkort komt er een blogje over, dat was ik al van plan sinds ik dinsdag mijn nieuwe agenda kocht. Grappig om er bij jou ook over te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik koop sinds een aantal jaar de Puur Leven agenda, hij kost 9,95 maar dat heb ik er graag voor even. De agenda is met ringband,past mooi in m'n tas, een hele week staat op 2 pagina's, dat vind ik allemaal erg handig. Bij elke week staat een spreuk,bijv. "Dankbaarheid is een eigenschap van je hart en begrip van de goedheid van God, los van de omstandigheden." Ik bewaar de agenda's ook altijd, zoek er later wel eens weer iets in op. Voor 2014 heten ze de Candlelight agenda's. de prijs is nog hetzelfde. Dus die ga ik kopen. groetjes van Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een Succes-agenda, waar ik steeds een nieuwe vulling voor koop. Eigenlijk ben ik hem wel zat, maar hij is nog prima dus ja...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik mijn agenda op een iPhone, zet ik alles in 3 verschillende agenda's, privé, werk, vrij/vakantie in 3 verschillende kleuren. Als ik iets toevoeg via mijn telefoon of pc word die automatisch geüpdatet. Ook kan ik online mijn agenda inzien, reuze handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik gebruik toch liever mijn mobieltje , een simpel mobieltje ,maar er zit wel een agenda op en het voordeel daarvan vind ik dat ik


  ik gebruik de agenda op mijn mobieltje en het voordeel daar van vind ik dat ik die toch al bij me heb en ik heb geen pen nodig en ik kan hem zo instellen dat ik hem een van te voren een waarschuwing kan laten geven dat ik een afspraak heb op een bepaalde tijd en bovendien kost het ook niks extra en ik vergeet hem ook nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook al twee jaar zo'n goedkope agenda van Action, lekker een bladzijde per dag. Maar ik heb wel een aantal leuke hoezen er voor gehaakt om toch een beetje mijn eigen 'gevoel' er aan te geven. Als ik deze agenda op tafel leg (en dat gebeurd nog al eens, als moeder van vier waar nog wel eens wat te regelen valt) krijg ik steevast reacties, iedereen vindt het leuk of apart. Zelf heb ik hem op mijn burootje liggen, in de huiskamer. Lekker handig onder handbereik en ik zie dus de leuke hoezen. Hier een link voor het plaatje (ik hoop dat je het kunt zien? het staat op ravelry..) ; http://www.ravelry.com/projects/lieveheersbeestje/bookcover-for-my-agenda

  BeantwoordenVerwijderen