woensdag 30 oktober 2013

Paddestoelen

Ik had ze beloofd; foto's van de paddestoelen die ik onderweg tegenkwam tijdens het uitlaten van de hond. Ik kan je alleen de plaatjes laten zien. Het gevoel van ontspanning en genieten tijdens het wandelen kan ik je niet laten zien. Ik kan geen foto van mezelf maken tijdens het kuieren langs " 's Heren wegen".

Mijn computer geeft trouwens aan dat ik paddestoelen verkeerd schrijf. Doe ik dat? Moeten het dan toch paddenstoelen zijn? Raar hoor. Het zijn toch geen stoelen voor de padden? Maar ja, onder het woord paddestoelen staat een rood streepje, dat betekent foute boel. Onder het woord paddenstoelen staat niks, dan zou het goed zijn. Huh?

Dan maar gewoon de foto's;Ze zijn nog overal in bos en veld te zien. Heb jij ze al gespot? Ik heb deze allemaal gezien, gewoon tijdens het uitlaten van de hond. Instantcameraatje mee en foto's maken maar.
Hond is geduldig genoeg, die wacht wel. Nou ja, niet altijd.

Ik heb er onvoldoende verstand van om de namen erbij te zetten. Ik heb ook geen idee of de verschillende paddestoelen ook een eigen bloeiseizoen kennen. Net zoals de bloembollen. De meeste bloeien in het voorjaar, maar daar zit toch een vrij vaste volgorde in. Zouden paddestoelen dat ook hebben? Dit soort antwoorden heb ik nog niet ergens in boekjes zien staan. Weet iemand dit?

5 opmerkingen:

 1. Super! Ik weet ook niet al de namen.

  Dit heb ik voor jou gevonden op het www: Hoewel de meeste paddestoelensoorten in het najaar vruchtlichamen vormen, kan men het gehele jaar door paddestoelen vinden. Zo kunnen in de winter meerjarige houtzwammen worden gevonden op dood of levend hout. Daarnaast zijn er soorten de voornamelijk in het voorjaar groeien zoals voorjaarsridderzwam en verschillende morieljes. Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden kunnen al vroeg in de zomer grote aantallen paddestoelen worden aangetroffen.. Sommige soorten verschijnen daar in tegen pas laat in het najaar (nevelzwam, paarse schijnridder).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je zoekt op soortenbank en paddenstoelen, kom je bij een interactieve paddenstoelengids uit. Hier kan e echt alles vinden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goeie tip! Dit kende ik nog niet. Soms zat ik in boekjes te zoeken naar de naam van een vogel, plant of wat dan ook. Dit is veel makkelijker.
   Heel erg bedankt.
   Groeten, Hannie

   Verwijderen
 3. Mooie paddestoelen! Vooral de rode vind ik mooi.

  BeantwoordenVerwijderen