maandag 11 november 2013

Tijdschriften

Een tijdje terug had ik het met iemand over het opzeggen van tijdschriften.

Zij wist nog niet dat al langer lopende abonnementen tegenwoordig meestal een opzegtermijn hebben van maar een maand. Tot voor kort was het zo dat je een abonnement nam en als je niet op tijd opzegde zat je er zo weer voor een jaar aan vast. Dat is dus niet meer zo. Als je de afgesproken duur van het abonnement er op hebt zitten, kun je tegenwoordig per maand opzeggen. Het is wel zo dat je de afgesproken duur wel af moet maken. Dus als jij lid wordt bij een blad voor 2 jaar en daar dan een mooi welkomstcadeau bij krijgt omdat jij 2 jaar lid wordt, moet je dat ook wel blijven. Dat lijkt mij trouwens wel zo eerlijk; afspraak is wel afspraak. Daarna ben je vrij om per maand op te zeggen.

Het moet er dan wel van komen om het wel te gaan doen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een abonnement doorloopt omdat men er simpelweg niet aan toe komt om het daadwerkelijk op te zeggen. Dan is het vaak voor vol tarief, dus kassa!

Wat je ook kunt doen is een abonnement aangaan voor een voordeeltarief of leuk welkomstcadeau en het wel weer op tijd opzeggen. Een tijd later kun je zo weer lid worden. Het is aan jezelf of je dit fair vind, het is wel volkomen legaal. De verhuisde zoon heb ik ook aangeraden zijn Truckstar tijdschrift te stoppen en in zijn nieuwe huis opnieuw lid te worden. Het blad komt nog steeds op ons adres.

Wij hebben een tijd gehad dat we alle tijdschriften stopten. Ook de krant. Tijdschriften zijn duur. Zelfs de tv gids ging er uit. We hebben nu geen enkel abonnement meer lopen. Er zijn wel enkele tijdschriften die we toch weer op het oog hebben. Manlief wil graag weer een tijdje de Autoweek. (voor zijn verjaardag?)

Het blad Molly makes en nog iets wat daar op lijkt, heb ik tot nu toe alleen maar in winkels doorgebladerd, niet gekocht. Ik vind ze wel leuk om door te bladeren.
Wel heb ik 1x het blad Cashew gekocht, vond ik ook erg leuk. Jammer dat het alleen in de binnenstad verkrijgbaar is. Met het blad Genoeg is dat net zo.
Cashew richt zich op "stadsen" die ook wat eetbaars in hun tuin willen zetten. Mijn interpretatie van het nummer dat ik gekocht had. Een vervolg heb ik nog niet kunnen kopen omdat ik ervoor naar de stad moest. En om op basis van 1 nummer ergens een (proef-)abonnement aan te beginnen? Zo af en toe overwegen we om eens een proefabonnement te nemen, maar het is er nog niet echt van gekomen.

een www. plaatje van een andere editie als die ik gekocht heb.
 

Welke tijdschriften lopen er bij jou nog steeds stilzwijgend door? Welke laat je bewust doorlopen omdat je die niet wilt stoppen? Of andersom,  welk abonnement zou jij wel eens een tijdje willen?


1 opmerking:

  1. Ik wil juist een abonnement op een blad hebben en geen losse nummers, dat vind ik veel te lastig, vergeet het dan weer te kopen. Wel heb ik nu andere abonnementen dat een tijdje geleden. Zo had ik de Flow 2 jaar met een giga voordelige aanbieding, daarmee gestopt maar de Genoeg had ik eerder opgezegd maar heb ik nu weer terug als abonnement, hij verschijnt nu 4x per jaar en dat vind ik ideaal.
    De "Anna"had ik vroeger ook los, dan was hij in de winkel en dan weer niet, dus liever een abonnement en momenteel maak ik er geregeld wat uit. Handwerken zonder Grenzen daarentegen heb ik per 1 januari a.s. opgezegd na tientallen jaren. Spreekt mij momenteel weinig aan en ik ga de oude nummers herlezen. Maar wel vorig jaar al een abonnement genomen op Simply Breien waar ik bijna uit elk nummer wat brei, klein of groot ding.
    Maar andere "dames"bladen lees ik niet, koop ik ook niet. Verder lezen wij de Visie, het RD en mijn man Groei en Bloei en ben tevreden over wat wij lezen en gelukkig kunnen we het ook ophoesten.
    O ja voor mensen die Handwerken zonder Grenzen zoeken, ik heb op Marktplaats een aantal oude nummers staan die ik van iemand kreeg om voor een kerkproject te verkopen. Ben je geïnteresseerd mail mij dan. thedagorttenbarge@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen