maandag 11 november 2013

Zet dat mobieltje uit als je samen bent!

 Ik heb dit filmpje eens bij iemand op facebook gezien. Ik vond het filmpje zo sterk dat het me bij gebleven is en ik het jou ook wilde laten zien.
Het filmpje zegt duidelijk zet je mobieltje uit en kom weer in contakt met de mensen die echt naast je zitten. Zijn die niet het belangrijkste op dat moment?
Hier in huis hebben we wel de regel dat het mobieltje niet gebruikt mag worden tijdens de eet en drinkmomenten. Soms leidt zelfs die simpele regel tot irritatie bij de mobiele gebruiker.

Iedereen vind het heel vervelend om genegeerd te worden. Genegeerd worden omdat de ander het interessanter vindt wat er op het mobieltje gebeurt dan jouw aanwezigheid. Ik vind dat ook vervelend. Ik denk dat daardoor het filmpje me zo bij bleef. Het is een buitenlandse film en de aftiteling voor ons onleesbaar, maar de boodschap is voor iedereen duidelijk. Van mij mag er een landelijke fatsoensnorm komen dat je niet mobielt in bijzijn van anderen. Maar ja, als het zelfs aan tafel al moppers geeft, hoe moet dat dan in het groot?

Hoe zijn bij jullie de afspraken over de mobieltjes als je samen bent?

6 opmerkingen:

 1. Ik ben het heel erg eens met jou. Schreef hier zelf ook al eens een blogje over met hetzelfde filmpje erbij. Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had ooit afgesproken om ergens wat te drinken met iemand. Gezellig tentje uitgezocht en wat besteld.
  Elke keer als we aan de babbel wilden, werd er gebeld, en ging mijn tafelgenoot uitgebreid babbelen aan de telefoon. Na een half uur wachten tot de telefoontjes klaar waren(en weer begonnen) heb ik, tijdens hun mobiele gesprek, een sms gestuurd dat die persoon zodra de telefoon minder belangrijk was dan ik, wel weer een afspraak kon maken. Ik heb van mijn tafelgenoot overigens niets meer gehoord. Misschien vond die persoon mij wel onfatsoenlijk.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik erger me behoorlijk aan mensen die met hun mobieltje zitten te spelen tijdens een gesprek. Ik vind dat echt niet kunnen! Persoonlijk vind ik dat je je mobieltje uit moet zetten als je met iemand praat. Of als dat niet kan i.v.m. noodgevallen in ieder geval niet opnemen als er gewoon iemand belt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik blijf me erover verbazen dat je mensen eigenlijk zelden zonder mobieltje ziet, in de auto, in trein en bus, op de fiets ,achter de kinderwagen ,de hond uitlaten,boodschappen doen en winkelend,het lijkt wel of iedereen constant loopt te bellen of smsen of internetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik erger me er ook aan, niet alleen tieners (daar kan ik het dan nog wel van hebben) lijken verslaafd en zitten constant naar dat beeldschermpje te staren, ook twintigers en dertigers. Heel irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. vanmorgen heb ik me er nog aan bezondigd. Was bij een vriendin aan het koffiedrinken, en ze was een heel uitgebreid, oninteressant verhaal over haar weekend aan het vertellen. Zij praat altijd veel, maar kan absoluut niet luisteren. Na 1 uur naar haar monoloog geluisterd te hebben, kwam er een mail binnen op mijn telefoon. Even naar gekeken. Vriendin beetje boos.
  Maar gezegd dat ik weer naar huis moest.

  BeantwoordenVerwijderen