dinsdag 7 januari 2014

De computer.Wij hebben nog 1 pc met windows XP. De computer die ik het meeste gebruik. Daarom wilde ik toendertijd de computer nog niet laten  overzetten naar Windows 7. Ik wilde toen ook onze computerexpert niet lastig vallen. Maar nu zal dat binnenkort toch moeten. Hier in huis draait inmiddels alles op Windows 7, behalve mijn computer. De laptop is ook Windows 7.
Gisteren heb ik op de site van Windows gekeken naar de mogelijkheden en aandachtspunten waar ik op zou moeten letten bij het omzetten naar 7. En dat valt wel tegen. Online is het alleen mogelijk om over te gaan naar windows 8.1. En het zou mij niet verbazen dat mijn systeem dat niet aan zou kunnen. Kan mijn systeem dat aan?
Ook de pc van manlief draait op windows 7, maar met het officepakket is iets niet goed gegaan. Vraag me niet wat. Daar heb ik net niet genoeg kennis van in huis.
Ik twijfel nu heel erg wat wijs is om te doen…helemaal overstappen naar het gebruik van de laptop en de desktop pc straks maar stoppen om te gebruiken? Of is het nou juist wel de moeite en kosten waard om het over te zetten naar 7? Nu gebruik ik laptop en desktop pc door elkaar heen en dat is lastig. De ene keer staat het hierop, de andere keer staat wat ik zoek weer daarop. Ik heb het begrip de cloud wel voorbij horen komen, maar me er nog niet in verdiept. Via een cloud opslag zou ik niet mijn gegevens op een pc opslaan maar in een cloud (wolk) en kan ik er vanaf elke pc waar ik op zit bij. Maar is dat wel voldoende veilig?
Gelukkig stopt windows pas op 8 april definitief  met de ondersteuning (beveiliging) van het besturingssysteem windows XP. Heb ik nog even tijd om af te wachten of beslissingen te nemen.


1 opmerking:

 1. Dat ligt ook erg aan je desktop.
  Hoe oud is hij, wat zijn de specificaties?
  Ik zou denken dat het het geld niet waard is.
  Is het misschien een mogelijkheid om je pc te laten draaien op Ubuntu?
  Dat is helemaal gratis ;)

  BeantwoordenVerwijderen