dinsdag 14 januari 2014

Flashmob voor vervolgde Christenen.

Ik heb dit filmpje ook via-via. Maar ik wil m toch ook even laten zien.
Het is een flashmob om aandacht te vragen voor vervolgde Christenen in de wereld. Dat gebeurt veel meer dan wij door hebben. Het is Duitstalig, maar ik vermoed dat wij Nederlanders het wel aardig zullen verstaan en begrijpen.

Aan het eind van het filmpje wordt het adres getoond van de Duitse Open doors. Open Doors werkt ook vanuit Nederland. Hun website is;  www.opendoors.nl

OpenDoors is een organisatie die wereldwijd, dus ook in landen als Syrie, Centraal Afrikaanse Republiek, Irak, Iran, Noord Afrika, Christenen in het verborgene helpen en ondersteunen waar ze kunnen.

Wij kunnen hier gewoon op ons fietsje naar de kerk, op Paasmorgen op het strand staan zingen, namens een kerk het verzorgingshuis in, noem maar op. Veel vaker is er vervolging omdat je de leer of religie van het land niet wilt volgen. Niet erbij horen, geslagen worden, uitgebuit, puur omdat je Christen bent. Niet voor te stellen.

Ik laat het filmpje zien, doe ermee wat je denkt dat goed is.

2 opmerkingen:

  1. Pffff, inderdaad niet voor te stelen voor ons hier !
    Gelukkig maar natuurlijk dat wij ons er niets bij voor kunnen stellen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt je aanmelden bij Open Doors om hun magazine te ontvangen, daar is ook een gebedskalender bij. Zo kun je elke dag voor een situatie van een vervolgde christen bidden. Ook is het mogelijk om je bij een gebedsgroep van Women to Women aan te sluiten, en als dat niet in je woonplaats is kun je er zelf een beginnen. Je krijgt daardoor meer zicht op de christenvervolging en zo kun je ook iets doen voor hen. Op de website van O.D/ kum je alle informatie vinden. Ik ben zelf betrokken bij een W. to W. gebedsgroep, al bijna 7 jaar. groet Lisa

    BeantwoordenVerwijderen