woensdag 12 februari 2014

Nog even wachten..Lente!

Het kan je haast niet ontgaan zijn. . . . het voorjaar kondigt zich toch echt al aan.
Het is vaak nog geen temperatuur om lekker lang in het zonnetje te zitten. Toch merk je al aan alles dat het voorjaar zich aankondigt. Het zingen van de vogels klinkt anders. Het blijft al langer licht.

 De sneeuwklokjes staan in volle bloei.De katjes staan zelfs al een flinke tijd in bloei. Ik heb er wat foto's van gemaakt toen ik smorgens vroeg met de hond liep. Dat gaf een apart effect op de camera. Het was nog wat donker dus gind de camera flitsen. dit is het geworden;

Naast de sneeuwklokjes laten de crocusjes zich ook al zien. Hier in de buurt zie ik eigenlijk vooral paarse crocussen. Waar zijn de gele gebeven? Bij mijn weten waren crocussen vooral geel, met af en toe een paarse. Hier zijn ze nu vooral paars.
Deze crocussen en sneeuwklokjes bloeien hier trouwens veel in het bos hier in de wijk. Allemaal afkomstig van tuingrond wat in het bos is gedumpt. Nu laat ik de leuke kant ervan zien, bloembolletjes inhet bos. Maar eigenlijk is het toch dumpen. Halve struiken, dode takken, dode tuinplanten, alles wordt er neergelegd. Waarschijnlijk onder het mom van ach, wat uit mijn tuin komt is ook "natuur". De natuur in het bos weet er wel weg mee.

Terug naar het lentegevoel. Ik kan het lentegevoel al hebben als ik een flinke pol sneeuwklokjes zie, ook al heb ik de dikke wintertrui nog aan. (nu ook) Wanneer is het voor jou lente? Heb jij al het lentegevoel? Wat is er voor jou voor nodig om het lentegevoel te krijgen?1 opmerking:

  1. De sneeuwklokjes heb ik ook gespot! Krokussen nog niet. Ik hoop dat de lente echt komt. Ik heb er zin in.

    BeantwoordenVerwijderen