dinsdag 8 april 2014

AM radiozender, groot nieuws radio

Via een collega hoorde ik al heel lang geleden de zender groot nieuw radio.  De zanger Don Moen was er toen net op, dus die zender leek mij ook wel iets. Het is een Christelijke radiozender. Die zendt uit op 1008 AM.
Ik dus thuis ook op zoek naar die zender. Maar lukte me niet. De radio CD-speler die op zolder staat heeft alleen FM ontvangst.
De grote radio in de kamer heeft alleen ontvangst via de kabel. Die radio heb ik bijna nooit aan staan. Ingewikkeld ding. Werkt met een digitaal kastje voor ontvangst. Die radioinstellingen heb ik nooit goed gekregen. Heb me er waarschijnlijk gewoon onvoldoende in verdiept. Want meestal luister ik radio via de radio CD speler op zolder of het radiootje die ik ooit eens kreeg van een oude dame tijdens mijn werk. Die staat in de vensterbank in de keuken. Kan ik lekker luisteren tijdens het kokkerellen. De radio is al erg oud en lijkt de zender 1008 AM niet vast te kunnen houden. Telkens weer was ik m kwijt. Dan maar geen groot nieuws radio. Op de pc afspelen tijdens het computeren kan ook, maar ik wil t graag tijdens het koken luisteren.

Vorige week zag ik in een winkelfolder een radiootje van gelijke grootte en hetzelfde merk. Misschien is dit wel de nieuwere variant? Ik erop af. AM? Nou, ik weet niet hoor of dat er op zit. Geen idee. Dit is via internet of zo? Ik ben dus maar weer naar buiten gelopen. Hier schiet ik niks mee op. Andere modellen en merken dan? AM schijnt bijna nergens meer op de radio's te zitten?

Thuis heb ik het maar weer eens geprobeerd op mijn ouwetje. Blijkt dat het niet aan het niet vasthouden van de zenders te zitten, maar het schuifje tussen de verschillende golflengtes blijkt een beetje speling te hebben. Dat is te verhelpen met een plakbandje. Het ouwetje mag dus nog even blijven.

Vroeg of laat zal het ouwetje het toch op gaan geven. Moet ik binnenkort toch maar eens uitzoeken wat dat DAB systeem voor radio's inhoudt. Is dat een soort wifi ontvangst op die radio? Ik heb echt nog geen flauw idee.

Heb net op wikipedia gekeken. Blijkt dat toch vooral erg FM te zijn. Heb ik dus ook niets aan. Dat wordt dus heel zuinig zijn op mijn oude radiootje. Dat ben ik zowiezo wel, want dit herrinnert me nog steeds aan de gever van de radio.

Er zijn er hier vast ook wel die groot nieuws radio luisteren. Hoe doen jullie dat?

5 opmerkingen:

 1. ik heb een klein transistor radiootje in de keuken, in de auto kan ik de zender altijd beluisteren en natuurlijk via internet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja zeker en voor de muziek is alles op te zoeken op you tube.
  Veel luisterplezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt ook via internet luisteren.
  Zelf heb ik de autoradio en een oude stereotoren met am.
  Onze nieuwe stereotoren heeft een wifiaansluiting.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon een goedkope draagbare radio cd speler b.v van de blokker of zo werkt prima .
  Staat altijd op grootnieuws radio als ik thuis ben.

  Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben GNR op de radio in de kamer, op de wekker radio en op de auto radio. Ik luister er veel naar. Vroeger heette het middengolf, of MW. heb je daar iets aan??

  groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen