woensdag 2 april 2014

De tuin in!

Een paar dagen mooi weer en iedereen duikt zijn tuin in. Door de zachte winter hebben veel kleine plantjes het overleefd. Ik ben niet zo heel erg opruimerig in de tuin en heb het een en ander in de tuin laten staan. Gelukkig maar, want het komt allemaal weer op!
Zelfs lobelia's. Ik denk dat het lobelia's zijn.
Er staat ook nog onkruid tussen, na het maken van de foto's heb ik het er alsnog uit gepeuterd. Zie je de plantjes opkomen? Het is nog wel heel klein, kleiner dan het onkruid.

Tussen de stenen bij de regenton groeit ook van alles. Kleine bosaardbeitjes, aangewaaide viooltjes en vingerhoedskruid?

Ach, de emmer en de gieter kunnen nog onder de ton, dus kan t blijven staan. als het me te groot wordt kan het alsnog weg. Toch?

Vanmorgen ging ik via de voortuin de hond uitlaten en daar kreeg ik ook een kleine verrassing;
De Camelia bloeit! En er zitten nog meer knoppen in. Dit jaar bloeit deze plant voor het eerst. Op de foto zie je het niet zo, maar is een mooi roze kleurtje.

Geen verassingen, maar plannen voor de tuin;
Cherrytomaatjes en radijsjes. Ze staan nu nog op de kamer van dochter. binnenkort gaan ze naar buiten.

In de voortuin, vlak onder het raam heb ik prei gezaaid. Gewoon buiten in de pot. Restje plexiglas erop en groeien maar. Het is, ondanks die ene nachtvorst, toch gelukt.
Als al deze prei groot en eetbaar wordt, krijg ik vast last van een mopperende zoon. ;-)
2 opmerkingen:

 1. heerlijk zo de tuin in en daar is het lekker weer voor !!!
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die plant bij de regenton lijkt me inderdaad vingerhoedskruid.
  Leuk dat je camelia bloeit! Dan heeft hij het goed naar de zin en staat hij op een goede plek!
  Grote preien zijn niet het probleem waarschijnlijk, wel als je ze in maaltijden verwerkt! Kun je het zo doen dat je de prei afzonderlijk klaarmaakt, zodat iedereen naar believen kan eten?

  BeantwoordenVerwijderen