vrijdag 11 april 2014

kringloopwinkel

Gisteren ben ik wat sikkeneurig de kringloopwinkel uitgelopen. Tjonge wat zijn ze daar duur geworden! Ik was op zoek naar glazen bloemenvazen voor mijn werk. Ik wil ze morgenmiddag gaan beschilderen met de bewoners.

De kringloopwinkel waar ik het nu over heb is een toonzaal geworden. Een plaatje om te zien. Als je daar gevoelig voor bent. Alles staat mooi te glimmen en te blinken.
Maar ze zijn hun eerste doelstelling kwijtgeraakt en ingeruild voor andere idealen. Kringloop was voor zover ik weet om te recyclen en voordelig te zijn voor de mensen met een smalle beurs. En als het om goedkoop gaat, maakt het soms niet uit of er een vlekje of spatje op zit. Die draai je dan wel naar achteren. In deze winkel zul je niets aantreffen met een vlekje of spatje.
Als je erheen gaat omdat je een smalle beurs hebt, kun je voor veel dingen net zo goed en goedkoper naar de Action. Oke, je recycelt dan niet. Action verkoop zijn spullen nieuw.  De kringloopwinkel hier in de stad is meer een werkgelegenheidsproject voor mensen die wat afstand hebben van de arbeidsmarkt. En moet commercieel ook interessant zijn.
Dat is het voor mij dus niet meer.

Vanmiddag ben ik naar een kringloopschuur gegaan. Zo heet het ook; De schuur. Ja, daar zijn de bloemenvazen minder schoon. Ze zijn er wel even heel.  Er wordt gerecycelt en het is er goedkoop. Het leuke is dat je er ook nog wel een beetje kunt onderhandelen. Vanmiddag ben ik er weggegaan met een leuk stelletje vazen! Morgenmiddag staan ze voor me klaar op mijn werk. De vrijwilligster daar is ook vrijwilligster in het verzorgingshuis. Ze moet er vanavond ook heen en neemt de vazen voor me mee zodat ik dat niet op de fiets mee moet nemen. Denk nu niet dat er ouwe zooi verkocht wordt, ook echt goed spul is er tussen de rommeltjes te vinden. En het is een echte schuur waar ik graag mag struinen.

Heb ik vorige week nog foto's gemaakt van Lelietjes der dalen die al een flink stuk boven de grond uit zijn, nu staan ze al bijna in bloei! Eigenlijk ben ik dus al weer te laat met
het plaatsen van deze foto. Het gaat zo hard buiten in de natuur. Niet bij te houden.
In de kringloopschuur heb ik nog een minivaasje/ drankglas op de kop getikt om straks de Lelietjes in te zetten. Mijn vorige vaasje was gesneuveld. Het is altijd wel makkelijk om een heel klein smal, hoog vaasje te hebben voor het kleine grut.

Nu moet ik rap opschieten, er staat stamppot zuurkool op het menu en de eerste moet vanavond al weer om kwart over 6 weg. De eerste is al vertrokken, hij moest om 17.00 uur werken. Hij lust toch geen zuurkool, dus heeft hij iets anders gebrouwen. Ik begin er niet meer aan om voor hem iets aparts te maken. Er is me teveel wat hij niet lekker vindt.
Vandaag had ik een of ander diepvriespakket met zalm, maar ook dat was geen succes. Dat wordt nog afzien voor hem als hij op kamers gaat wonen. Volgens mij eet hij dan pizza tot hij dat zat wordt.

3 opmerkingen:

 1. ja ,ben het helemaal met je eens , de kringloopwinkel word steeds mooier ingericht en ook de spullen die er staan moet er steeds mooier uitzien en de prijzen worden steeds hoger, laatst zag ik zelfs iets van de
  action wat bij de kringloop duurder was dan het oorspronkelijk bij de Action gekost had

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik kom niet meer bij de kringloop. En ben het helemaal met je eens, ik fiets dan liever naar Ermelo. Daar valt het nog mee.en kun je leuke dingen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer, de kringloop is bij ons een lekker zooitje, en daar vinden we de leukste spullen voor heel weinig geld.

  BeantwoordenVerwijderen